Grupa splitskih sportskih novinara ‘4N’ i ove godine je organizirala tradicionalnu humanitarnu akciju ‘Tone hrane za splitske beskućnike’, tijekom koje smo uz pomoć brojnih sportaša i sportskih klubova prikupili hranu i higijenske potrepštine za splitske beskućnike o kojima brine ‘Udruga ‘MoSt’ te splitsku socijalnu samoposlugu.

Kada je akcija prije šest godina pokrenuta, nazvana je ‘Tona hrane za splitske beskućnike’, no ‘tona’ je već u drugoj sezoni prerasla u dvije, pa tri…, tako da s ponosom možemo otkriti da će u svom sedmom izdanju, kao što je bio slučaj i u svakom prethodnom, donacija premašiti prošlogodišnju, tijekom koje je prema procjeni skupljeno 82.052,00 kuna vrijednosti u hrani i higijenskim potrepštinama, govore organizatori.

Akciju su ove godine podržali HNK Hajduk, Taekwondo klub Marjan, Klub splitskih olimpijaca, muški i ženski Košarkaški klub Split, Golf klub Split 1700, Vaterpolo klubovi Jadran i Bura, JK Mornar, NK Adriatic, KBK Ameno, Turnir 4 kafića, ŠN Brda, ŽNK Marjan, HS Tajlandskog boksa, Klub plesa i navijanja CAF, ST Kwan, Plesni klub sedmi vjetar, TK Zmajevo oko itd., a privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani HNK Hajduka Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Zoran Nižić, Goran Milović, Mario Maloča itd., kapetan KK Splita Nikola Vujčić, obitelj Vlašić, Antonio Plazibat, Rada Ignjatić i mnogi drugi.

Veliki doprinos akciji i ove je godine dala tvrtka ‘Tommy’, u obliku 25% donacije u robi na sve što je kod njih kupljeno, kao i tvrtka ‘Pivac Vrgorac’, koja je donirala vlastite proizvode, na čemu smo im iznimno zahvalni.

Uručenje donacije upriličit ćemo na stadionu Poljud u četvrtak 13. prosinca u 10:30 sati (Maratonski ulaz), a na dodjelu će osobno doći većina sportaša koji su sudjelovali u akciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime