Tomislav Bogović, član Vijeća Gradskog kotara Pujanke, GO SDP Split, putem svog Facebook profila, obratio se stranačkom kolegi Kukoču.

– Budimo “crne” ovce!

Poštovani stranački kolega Kukoč,
da bi u startu otklonili nedoumice zašto se obraćam tebi, ističem kako si ti član Gradskog odbora koji je na sjednici od 24.5.2020. godine glasao za odluku o privremenom oduzimanja mojih članskih prava na rok od jedne godine te da si ujedno član i Županijske izborne komisije kao jednog od tijela za provedbu unutarstranačkih izbora za članove Glavnog odbora.

Nadalje, iako su ti dobro poznate, iznosim i sljedeće pravne sadržajnosti koje se odnose na:

– Statut SDPH-a
“Članak 33.
Odluke iz članka 32. stavka 1. i 2. ovog Statuta moraju biti u pisanom obliku, obrazložene, moraju sadržavati uputu o žalbi i biti članu dostavljene preporučenom pošiljkom. Na odluke iz članka 32. stavka 1. i 2. ovog Statuta član se u roku od 15 dana može žaliti Statutarnoj komisiji SDP-a Hrvatske koja je dužna o žalbi odlučiti u roku od 60 dana.” (op.a. čl.32, st.2. odnosi se na odluku o privremenom oduzimanju prava tzv. suspenzija).

– Pravila za izbor članova Glavnog odbora SDP-a (donesena na sjednici Glavnog odbora 13.6.) odnosno čl.7., st.3. istih, u kojima se izrijekom navodi kako “Kandidat za člana Glavnog odbora SDP-a ne može biti osoba kojoj je izrečena stegovna mjera privremenog oduzimanja prava na obnašanje funkcija ili članskih prava, dok ta stegovna mjera traje.” (op.a. odnosi se na raspisane unutarstranačke izbore)

Dakle, iz prije navedenog bilo bi uvažavajuće da mi se odluka o suspenziji u pisanom obliku već dostavila jer je prošlo gotovo tri (3) mjeseca od njenog donošenja. Kako to do danas nije učinjeno, onemogućeno mi je konzumiranje statutarnih prava odnosno uskraćeno mi je pravo žalbe Statutarnoj komisiji, a ukoliko bi se odluka poništila (time i stegovna mjera stavila van snage) onda bi mi bila omogućena i kandidatura na predstojećim unutarstranačkim izborima (za člana Glavnog odbora).

Naravno, za sve je “kriv” Statut i pravne “rupe” koje su ostavljene upravo za treniranje strogoće na običnim članovima. Naime, u članku 33. nije (eksplicite) propisan rok u kojem se odluka treba dostaviti članu protiv kojeg je izrečena stegovna mjera pa ovim putem javno protestiram uz zahtjev da kao član Gradskog odbora GO SDP Split, i pravnik po struci, preispitaš razloge za nedostavljanje odluke jer je (implicite) razuman rok za tu pravnu radnju odavno istekao. Isto tako, od Statutarne komisije očekujem da od predsjednika splitske organizacije Gorana Kotura po hitnom postupku zatraži dostavljanje predmetne odluke kako bi se i formalno ispoštovala procedura provedbe stegovnog postupka kao i da se žalba riješi u što je moguće kraćem roku (a u slučaju poništenja odluke, stvori pretpostavka za kandidaturu na unutarstranačkim izborima).

Obzirom da se u svom političkom djelovanju deklariraš kao legalist i legitimist, smatram te suodgovornim u rješavanju ove problematike pogotovo jer je ovdje riječ o još jednoj ovršenoj političkoj misli od strane trgovačkog društva “Matijević i ostali”, a koje si dosad “uspješno” zastupao (sjeti se samo 2 poništene lokalne Konvencije i bjanko potpisa kao alibi na Koturove napade prema stranačkoj kolegici u slučaju “Poslat ću te na Lovrinac”).

Iskreno se nadam da sam te ovim istupom još jednom razočarao kao i na sjednici Gradskog odbora GO SDP Split, a zbog čega si i glasao za moju suspenziju jer “od mene nisi čuo niti jedan dokaz kako nisam nanio političku štetu stranci” dok si istovremeno zatvarao uši i oči od činjenice da je šteta učinjenja, ali ne s moje strane kako tada tako ni danas (Koturovo držanje kvoruma na sjednici Gradskog vijeća po pitanju komunalnog reda, nadzor inspekcije rada u JUPŠ “Marjan”).

Stoga, imaš priliku uvjeriti se u ove navode i reagirati u skladu sa svojim uvjerenjima, ali te molim da mi ne vrijeđaš inteligenciju braneći se kako o propuštanju dostavljanja odluke o suspenziji nemaš nikakvih saznanja. Jer, ako ih nemaš onda je krajnje vrijeme da preispitaš svoju podršku “psihološkom fašizmu” prema kojem sve bijele ovce u stadu, u ime reda, rada i stege, postanu psi ovčari kako bi psihozom straha stvorili pritisak na crnu ovcu da se pokori i prisilno prihvati novostvoreni poredak. A, s moje točke gledišta, crna ovca nije drugačija nego su sve ostale ovce iste – bijele! – napisao je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime