Obrana Ivice Todorića uplatila je milijun eura jamčevine pa bi osumnjičeni bivši vlasnik Agrokora uskoro mogao na slobodu. Ta je informacija Telegramu potvrđena iz krugova bliskih obitelji Todorić.

Milijun eura jamstva u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošli tjedan odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

U prvom trenutku obrana je tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas je očito uspio prikupiti cijeli iznos i uplatiti ga u gotovini. I sa Županijskog suda u Zagrebu potvrđeno nam je da je Todorićeva obrana zatražila da mu se ukine istražni zatvor jer je uplaćen iznos jamstva.

Nakon što sredstva sjednu na račun suda, Todorić će biti pozvan pred istražnog suca kako bi obećao da se u nastavku istrage u aferi Agrokor neće kriti. Uz to, bit će mu oduzeta putovnica te neće smjeti napuštati mjesto prebivališta.

Iako su Kulmerovi dvori djelomično pod blokadom Todorić se, kao i ostali članovi njegove obitelji, može vratiti u svoj dom u zagrebačkim Šestinama.

Punih godinu dana od otvaranja istrage Todorić je boravio u Londonu, tvrdeći da se ne skriva pred hrvatskim pravosuđem. Nakon izručenja završio je u istražnom zatvoru u Remetincu, jer je sud zaključio kako još uvijek postoji opasnost od bijega.

Prvotni iznos od 118 tisuća funti ili nešto više od milijun kuna, koji je ponudila Todorićeva obrana, sud nije prihvatio kao jamstvo, već je zatražio da uplati 7,5 milijuna kuna. Ta cifra trebala bi ga odvratiti od pokušaja da pobjegne iz Hrvatske i sakrije se pred kaznenim progonom, piše Telegram.1 KOMENTAR

  1. TODORIČEVA DINASTIJA VLADA ZA JEDNU KUNU SAMOUPRAVNOM STEČEVINOM HRAVTSKIH RADNIKA
    OVAJ TODORIĆEV ŽUTOKLJUNAC SE OBOGATIO U MONOPOLSKOJ KOMPANIJI NA NAŠEM TRŽIŠTU A NJEGOV VLASNIK NIJE NIŠTA PLATIO ZA PRISVAJANJE IMOVINE ,PROIZVODNIH SREDSTVA, RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE NA KOJOJ JE STICAO BOGATSVTVA EKSPLOATACIJOM VIŠKA RADA SVOJIH RADNIKA, ,DOJUČERAŠNJIH VLASNIKA TIH SREDSTVA ČIJI SU DANAS NAJMENICI. TA SREDSTVA MU JE DODIJELILA TUĐMANOVA SATRAPIJA ZA JEDNU KUNU .PA U TAKVOJ KOMPANIJI,PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKOJ REZULTAE RADA PRISVAJA O JE UMJETNI VLASNIK ,IMOTSKI KATOLIČKI DRIPOAC, GAZADA I NJEGOVI POBOČNICI KOJI SU MU ODANI ,A NAZVANI SU MANAĐERIMA. PA TAKO JEDNA RADNICA NA BLAGAJNI ,KOJA IMA VRLO ODGOVORAN POSAO , SA 3O GODINA RADNOG STAŽA ,ZARAĐUJE MJESEČNO CC-A 345O KUNA UŠTO JE UKLJUČEN GABLEC I PREVOZ. PA ŠTA REĆI TAKVIM BAHATIM VLADARIMA I UPRAVLJAČIMA OSIM UZETI PUŠKU I RAZVLASTITI IH ,JER ONI NISU NIKADA BILI A NAJMANJE DANAS U OVIM UVJETIMA PROIZVODNIH SNAGA I SVIJEŠĆU PROIZVOĐAČA ,UZDANICA PROGRESA I NAPRETKA ,PA RADNIČKA KLASA NEMA PRAVO OKLIJEVATI DA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU UZME NAZAD U SVOJE RUKE. PA JE PRAVO PITANJE OTKUDA OVOM ŽUTOKLJUNCU TOLIKA FINANCIJSKA SREDSTVA DA SE ISKUIPI IZ ISTRAŽNOG ZATVORA ,AKO SE PREKOMJERNO ZADUŽIO I PROUZROČIO VELIKE GUBITKE ZBOG ĆEG JEOSUMNJIČEN I PRITVOREN.
    A TA ISTA KOMPANIJA, TAKOZVANA TODORIĆEVA ,JE PLAĆALA SVOJE RADNIKE KAO ROBOVE ,PA ŽIVE U TOTALNOM SIROMAŠTVU. A GAZDA SE SVOJIM TROŠENEJM I NAČINOM ŽIVLJENJA PONAŠAO ILI KOČOPERIO KAO FEUDALNI POSJEDNIK, JER SU TAKVI VLADAJUĆI PROIZVODNI ODNOSI, PA SE RAZBACIVAO SVOJIM STANDARDOM FEUDALNOG POSJEDIKA, TROŠENJEM I ŽIVLJENJEM ,SA SVOJIM ODANIM UPRAVLJAČIMA ,EKSPLOATATORIMAM,I ŠIRIO SVOJE BOGATSVO KOJE JE POSTOJEĆA DRŽAVA GLORIFICIRLA KAO SVOJ NAPREDAK ,MAKAR JE TA DRŽAVA SVE SIROMAŠNIJA I SVE ZADUŽENIJA ,ALI JE INSTITUCUIJA DRŽAVNE STRUKTURE U VLASNIŠTVU OVAKAVIH POSJEDNIKA. PA KADA GOVORIM O TOTALNOM SIROMAŠTVU RADNIČKE KLASE ONDA NEKA SVAKI GRAĐANIN HRVATSKE PORAZMISLI KAKAV STANDARD ŽIVLJENJA IMA HRVATSKI GRAĐANIN AKO JE PROSJEČNA PLAĆA U HRVATSKOH 5 I KUSUR HILJADA KUNA MJESEČNO.PA JE RAZVIDNO DA JE SVE MATERIJALNE REZULTATE RADA RADNIKA PRISVAJAO GAZADA I NJEGOVI ,OVAKVI ŽUTOKLJUNCI KOJE RADNIČKA KLASA MORA HITNO RAZVLASTITI I SVOJU SUDBINU ŽIVLJENJA SAMA GRADITI SVOJIM ,PRIRODNO ISKONSKIM NADARENOSTIMA . A OVAKVE TODORIĆE PRIVESTI NARODNOM SUDU DA SE UTVRDI STUPANJ UZURPACIJE , PRISVAJANJA I TROŠENJA RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE KOJU NIČIM NIJE OTKUPIO I ODUZETI MU SVE ONO ŠTO JE PRISVOJIO ,NARVNO UZ KAZNU ZAVISNO OD REZULTATA ISTRAŽIVAČKOG NARODNOG SUDA.PA ĆE BITI POSEBNO INTERESANTNO SPOZNATI TKO JE DAO MILIJUN EURA ZA NJEGOV OTKUP IZ ISTRTAŽNOG ZATVORA. I NIKADA SE POSLEJDICE NE DOGAĐAJU BEZ UZROKA, PA JE ZA OČEKIVATI DA ĆE OV A HRVATSKA SIROTINJA ,POSEBNO NJEGOVI RADNICI ,UBRZO, SAZNATI TKO JE ISKUPIO GAZDU TODOIRIĆA I POD KOJIM UVJETIMA.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime