U petak su splitski aktivisti, reagirajući na riječi v.d.pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Damira Babića, koji je sendvič reklame za javni WC nazvao putokazima i tako objasnio njihovo postavljanje u staroj gradskoj jezgri, ispisali nove poruke u kojima prozivaju Babića, njegov Odjel, ali i brojne političare.

“Škoriću, bija si nesposoban naći križ, aj nađi štemalicu, pa da otučemo ovaj putokaz. Tvoj v.d. Damir Babić”, tek je jedna od poruka kojom su aktivisti osim na ‘putokaze’ obratili pažnju i na još jednu neriješenu situaciju u centru grada za koju je nadležan spomenuti vršitelj dužnosti pročelnika.

Podsjećamo, nakon što se pokazalo da zagrebačka tvrtka Mandis godinama oglasne panoe diljem Splita koristi bez dozvole Grada i bez plaćanja naknade, plakati su uklonjeni, a daljnje plakatiranje zabranjeno. Uklonjeni su i okviri nekadašnjeg koncesionara, ali ostavljena je ožbukana površina, čime gradske službe očito pokazuju da zabrana plakatiranja neće trajno ostati na snazi.

Potvrđuju to i posljednjim potezom. U subotu ujutro oglasne površine su prepiturane bijelom bojom, tek toliko da sakriju poruke revoltiranih Splićana. Hoće li aktivisti reagirati i hoće li se i ovo pretvoriti u igru upornosti kakvoj smo svjedočili ovo ljeto, ostaje za vidjeti.

Povezani sadržajKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime