TKO JE GLADNIJI, GOST ILI GAZDA? U utrci za zaradom postavili stol na parking mjesto

Osim što nije sanitarno ispravno, ostaje i pitanje je li vlasnik platio i parking?

Svakog ljeta svjedočimo rastu prihoda od turizma, pa je tako i ovo ljeto rekordno. Također s druge strane svjedočimo gomili nepravilnosti kojima se mnogi poslužuju ne bi li nabili te rekorde. Od samog kraja proljeća svjedočili smo pokušaju “pljačke” obale novim zakonima o koncesijama i pomorskom dobru. Srećom glasnom reakcijom raznih aktivista, ali i medija od mnogih se odustalo, a najpoznatija je ostala afera Zlatni rat.


Nije Zlatni rat bio izuzetak, tako smo u istoj sjednici vidjeli kako otac bez problema diže ruku za koncesiju sinovoj tvrtki na Benama. Ovim tempom bi mogli napisati poduži tekst o svim aferama i nepravilnostima s kojima smo se susreli tijekom posljednjih mjeseci, no aktualna je svakako zlouporaba pravilnika i koncesijskih odobrenja u praksi. Diljem obale na plažama koje su pod koncesijom teško ćete postaviti ručnik ako niste iznajmili ležaljku koja je tu nezakonito postavljena, a ako se pak odlučite otići popiti kavu na najveću splitsku plažu Žnjan teško ćete naći legalan objekt.

E sad dolazimo do same gradske jezgre Splita, ili kako ju je novi splitski gradonačelnik nazvao “kioskom za jeftino pivo”. Ovoj konstataciji su se mnogi smijali, ali uvidom u ugovore i prolaskom kroz samu Dioklecijanovu palaču uvidjet ćete da ništa ne štima. Osim što se renta za štekate plaća po neobično smiješnim cijenama, mnogi ugostitelji koriste i činjenicu da komunalni redari rade do 22 sata i potom izbace na ulicu pokoji stol viška.

Tako nam je i naš čitatelj poslao zoran dokaz kako ta situacija izgleda, kada želite još dodatnih 100 kuna zaraditi u srcu sezone. Naime, ugostiteljski objekt na splitskoj Matejušci izbacio je još jedan stol na parking mjesto pored restorana. Osim što nije sanitarno ispravno, ostaje i pitanje je li vlasnik platio i parking? Iz Grada je najavljeno uvođenje reda po ovom pitanju, a što će biti u praksi ostaje za vidjeti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0