Tin Šunjerga sjeo na optuženičku klupu: Glavno ročište zakazano za 7. veljače

Glavno ročište u kaznenom postupku koji se vodi protiv Tina Šunjerge (19) kojeg terete da je u ožujku prošle godine u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina, održat će se 7. veljače na Županijskom sudu u Zadru, odlučeno je na današnjem pripremnom ročištu

Iz zadarskog istražnog zatvora danas je na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru doveden 19-godišnji Tin Šunjerga iz Čiste Velike. Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a hoće li takav biti i cijeli sudski proces, biti će poznato 7. veljače za kada je zakazano glavno ročište. Opunomoćenici oštećenih zatražili su isključenje javnost zbog zaštite dostojanstva obitelji poginulih, a prijedlog je prihvatila i obrana, javlja portal Antena Zadar. 


Vrhovni sud prebacio je predmet sa šibenskom suda na Županijski sud u Zadar nakon što je utvrđeno da je određeni broj sudaca sa šibenskog suda sudjelovao u istrazi tog slučaja te zbog toga ne mogu suditi u slučaju Šunjerga. Umjesto odvjetnika Frane Baice koji mu je ranije dodijeljen po službenoj dužnosti na sudu u Šibeniku, Tina Šunjergu u Zadru će sada braniti odvjetnik Karlo Surić iz Zadra.

– Riječ je o ročištu koje nije javno te se na njega pozivaju samo optuženik, njegov branitelj, tužitelj i oštećenik odnosno njihovi zakonski zastupnici i opunomoćenici. U konkretnom slučaju tužitelj je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a branitelj optuženika po službenoj dužnosti je Karlo Surić, odvjetnik iz Zadra – kazao nam je jučer Hrvoje Visković, ujedno i zamjenik predsjednika Županijskog suda u Zadru.

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14,30 i 17 sati ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za ubojstvo roditelja, u slučaju da ga sud proglasi krivim, je 50 godina zatvora.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0