Na Braču je potvrđeno devet novih slučajeva koronavirusom, a čeka se još rezultata.

Oglasila se gradonačelnica Supetra Ivana Marković, koja traži raspuštanje Županijskog stožera.

– Potvrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati jučer uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem otoku te od dosad obrađenih uzoraka je kao pozitivno potvrđeno čak njih devet. Ono sto znamo i sto je potrdeno da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice te je isti pozitivan.

Ja ne znam tko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “nitko nije kriv”, “kriv je virus”, “nije bilo propusta” ali apeliram prema nacionalnom stožeru da raspusti županijski stožer i dovede profesionalce koji će znati nositi se sa ovom situacijom, rekla je Marković.

Također, i ona se nalazi u samoizolaciji, a gradska uprava ne radi.

– Naš otok se suočava se epidemijom te molim sve naše stanovnike da su na velikom oprezu i da narednih dana ostanu što više u kućama. Također, i ja sam do daljnjeg u samoizilaciji jer sam bila u bliskom kontaktu sa jednom od osoba koja je u bliskom kontaktu sa zaraženim te sam raspustila gradsku upravu koja do daljnjeg razvoja događaja i novih informacija ne radi. Hvala svima na razumijevanju. Čuvajte se svi! – zaključila je Marković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime