Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća u utorak: Izvještaj podnose sudionici gašenja požara

Tema sjednice Gradskog vijeća je Akcijski plan sanacije opožarenog područja, utvrđivanje i postupak aplikacije za naknadu štete i mjere protupožarne prevencije

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Jure Šundov u suradnji s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom dogovorio je sazivanje Tematske sjednice Gradskog vijeća u utorak, 1. kolovoza. Tema sjednice Gradskog vijeća je Akcijski plan sanacije opožarenog područja, utvrđivanje i postupak aplikacije za naknadu štete i mjere protupožarne prevencije.


Predožene su sljedeće točne dnevnog reda:

1. lzvješće sudionika u gašenju požara
2. Usmena informacija u svezi ostvarivanja prava na naknadu štete fizičkih i pravnih osoba pogođenih požarom na području Grada Splita
3. Prijedlog odluke o dopunama Odluke o komunalnom redu (predlaže se prvo čitanje)

Doznajemo da bi na Tematskoj sjednici mogli sudjelovati predsjednici Gradskih kotareva i Mjesnih odbora koji su direktno bili zahvaćeni požarom.

Split i njegovo zaleđe 17. srpnja pogodio je najgori požar posljendjih nekoliko desetljeća. U ovom požaru izgorjelo je 4400 hektara površine, 30 objekata, od čega 3 stambena, nekoliko desetaka automobila. Na području Splita stradalo je gotovo 200 hektara maslinika te 40-ak hektara vinograda i voćnjaka. Šteta je, prema prvim procjenama, veća od 42 milijuna kuna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0