TAKSISTI ĆE BLOKIRATI SPLIT? “Na Ultru stiže 700 vozača Ubera, dolaze u pljačku”

Apeliramo na mjerodavne da poduzmu sve mjere predviđene zakonom i zaštite naše taksiste - kazala je Marković

Splitski taksisti neće po dobrom pamtiti ovo jutro. Ne jednom zacrnilo se pred očima kada je u jednom dnevniku vidio najavu da u Split za Ultru stiže 700 vozača Ubera.


U Uberu kažu da ne komuniciraju na taj način, tj. ne žele otkriti s koliko će vozača pojačati svoju splitsku ekspozituru, no tvrde da je 180 registriranih splitskih taksista jednostavno premalo za toliko posla koliko se očekuje za trodnevni festival elektronske glazbe u Splitu. U Hrvatskoj imaju ukupno 1.500 vozača i kažu da je normalno da se vozači sele u druge gradove za velike događaje. Tvrde da nije istina da u Hrvatskoj za Uber voze i taksisti iz drugih država, piše Index.

“Žele nam ukrasti sezonu i eutanazirati crnim prijevozom”

Milivoj Topić iz splitskog Radio Taxija kaže da je upravo to slučaj.

– Ma ima svega, vozača s talijanskim, bosanskim registracijama. Ovo nije normalna situacija. Mi samo tražimo da se zakon provodi, a Uber, to je već konstatirano, posluje nelegalno. Mnogi su jutros ostali u šoku kada su vidjeli što se sprema. Imamo i mi aplikaciju. Mogli smo i mi zaposliti taksiste sa strane, mogli smo dovesti dvije tisuće ljudi. I što bi onda imali. Potpuni kaos na cesti – kaže Topić.

– Očito nam netko želi ukrasti sezonu, a mi nemamo ništa drugo. Netko želi da nestanemo i da nas eutanaziraju crnim prijevozom. Dolaze u pljačku. Nadamo se da će država reagirati i da neće dopustiti otimačinu – kazao je splitski taksist Lovre Ćatipović.

“Jutros su taksisti zvali i govorili da će se organizirati i napraviti blokade”

U Obrtničkoj komori danas su taksisti zajedno s predsjednicom Elidom Marković održali tiskovnu konferenciju. Učinili su to zbog velikog broja poziva uznemirenih taksista, javlja Index.


– Ljudi su se jutros uzrujali i rekli da će se organizirati i napraviti blokade. Ne bi htjeli da se išta takvo dogodi, nitko nije protiv konkurencije, ali Uber je u Hrvatskoj nezakonit. Prijevoznici moraju poslovati pod istim uvjetima. I premijer i ministar rekli su da je Uber u Hrvatskoj nelegalan, pa nam nije jasno kako se ovo dopušta. Apeliramo na mjerodavne da poduzmu sve mjere predviđene zakonom i zaštite naše taksiste – kazala je Marković.

Odvjetnica Doris Košta najavila je čak mogućnost tužbe protiv RH ukoliko se Uberu dozvoli da se razmili po Splitu za vrijeme Ultre.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0