Prljević odgovorio Matijeviću: “SDP-ova politika prema VIK-u bila je na razini kanalizacije”

"SDP nije podržao izgradnju kanalizacije u Žrnovnici , Kamenu ,Slatinama, izgradnju suvremenog pročistača otpadnih voda , rekonstrukciju postojećeg sustava itd.." - tvrdi Prljević


Tomislav Prljević

Tomislav Prljević, tajnik GO HDZ Split i zamjenik direktora splitskog VIK-a odgovorio je na jučerašnji istup Davora Matijevića, tajnika splitskog SDP-a. Matijević je istaknuo da je neprihvaljivo da i dalje postoje dijelovi Splita koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu ni da grad još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom.


Tomislav Prljević

Odgovor Tomislava Prljevića pročitajte u nastavku u cijelosti:

“Podsjećam Vas da ste dugi niz godina kao stranka upravljali Vodovodom i kanalizacijom d.o.o. Split. Vaša politika prema toj firmi bila je na razini kanalizacije, a tada niste ni čuli riječ pročistač, a kamoli da ste išta poduzeli po pitanju realizacije tog projekta.

Isto tako niste bili ni kadri donijeti odluku da se sagleda pitanje pročistača, a alternativnom dovodu vode za Split da i ne pričam. Isto tako upoznati ću vas s činjenicom da u proteklom periodu su odobrena dva najveća projekta (Aglomeracije) u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 3,2 milijarde kuna , jedino SDP na Gradskom vijeću nije podržala nijedan od ta dva projekta. Projektima kojima bi građani Grada Splita imali ogromnu korist , a samim time niste podržali izgradnju kanalizacije u Žrnovnici , Kamenu ,Slatinama, izgradnju suvremenog pročistača otpadnih voda , rekonstrukciju postojećeg sustava itd..

Iskoristit ćemo priliku pa ćemo vas upoznati koji je tijek pripreme i izgradnje ovako važnog infrastrukturnog projekta koji se nalazi na površine od 1 hektra. Nije vam to filter na boci, već građevina!

Krenimo redom:

– U 2017. i 2018. godini naručena su dva pilot uređaja čiji rezultati su bili bitni za projektiranje samog uređaja
– Naručeno je i izrađeno idejno rješenje-započeto u siječnju 2019. i dovršeno u studenom 2019. godine
– Naručene su usluge geodezije koje su u izradi-započeto u listopadu 2019. godine
– Naručen je Elaborat zaštite okoliša koji je u izradi-započeto u rujnu 2019. godine
– Poduzeti su koraci i za samo financiranje: Nadzorni odbor usvojio je Mandatno pismo s kojim se krenulo u realizaciju modela financiranja s EBRD-om, gdje je dogovoreno s ministrom Tomislavom Ćorićem i direktorom Hrvatskih voda, Zoranom Đurokovićem sufinanciranje izgradnje infrastrukturne građevine pročistača sa 70% čija je ukupna vrijednost preko 100 mil kuna .

Ujedno je početkom ove godine potpisan i “Sporazum o suradnji” za izradu idejnog rješenja za dovod vode na područje Splita iz alternativnih pravaca. Time je u postupku izrada idejnog rješenja koje će po prvi puta u povijesti omogućiti alternativni dovod vode na splitsko područje” – stoji u današnjem Prljevićevom odgovoru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime