SVJETSKO PRVENSTVO U BRANJU MASLINA U POSTIRAMA Blaženko Boban i Danijela Dvornik branit će boje Hrvatske

Apsolutni pobjednik prethodnog 2. Svjetskog prvenstva u branju maslina bila je reprezentacija Hrvatske sa ubranih 67 kg


U organizaciji općine Postira, Turističke zajednice i Poljoprivredne zadruge Postira na otoku Braču održati će se od 10.-13.10. Svjetsko prvenstva u branju maslina s ciljem promidžbe maslinarstva i svime što se veže uz njega. Sudionici će biti mediteranske zemlje sa tradicijom u proizvodnji maslinovog ulja, ali i ostale koje nemaju niti jedno stablo masline, no imaju poveznicu s maslinama i maslinovim uljem.


Apsolutni pobjednik prethodnog 2. Svjetskog prvenstva u branju maslina bila je reprezentacija Hrvatske sa ubranih 67 kg. I ove godine reprezentacijski timovi zemalja sudionica broje četiri člana (dva ženska člana i dva muška člana), a kategorije u kojima će odmjeravati snage su tradicionalno ručno branje „na sakete“ i moderno branje (tresačima i grabljicama). Osim natjecateljskog dijela, organizirati će se radionice, degustacije, izleti i zabavne večeri, kako bi se na najbolji način doživjela Postira, etno eko selo Dol, ali i sam otok Brač.

Ove godine su se prijavile ekipe iz čak trinaest zemalja – Poljske,Njemačke, BiH, Velike Britanije, Slovenije, Švedske, Tunisa, Francuske, Belgije, Južnoafričke republike, SAD-a, Slovačke i Hrvatske. Događaju je cilj promocija Postira kao maslinarske destinacije koja proizvodi u potpunosti prirodno, zdravo i visokokvalitetno maslinovo ulje poštujući stoljetnu tradiciju i visoke standarde kvalitete, osiguravajući time autentičan doživljaj posjetitelja i kvalitetan život mještana.

Za Hrvatsku reprezentaciju ove godine beru župan SD Blaženko Boban, blogerica Danijela Dvornik, Franka Jović Tonkli, novinarka HRT-a i rukometaš Petar Metličić.https://www.youtube.com/watch?v=l–mloqbQ2Y

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime