Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela primio je danas u gradskoj upravi veleposlanicu Švicarske Emiliju Georgievu u pratnji počasne konzulice Švicarske u Splitu Elisabeth Tomic. Teme sastanka bile su gospodarstvo, razmjena iskustava i otvaranje mogućnosti partnerske suradnje na konkretnim projektima s naglaskom na poboljšanje infrastrukture i javnog prijevoza, pametnih rješenja za grad te razmjenu studenata.

Otvoreno je i pitanje partnerstva Splita s nekim od gradova u Švicarskoj o čemu će se nastaviti razgovori. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela predstavio je Split veleposlanici i počasnoj konzulici i istaknuo neke od glavnih projekata aktualne gradske vlasti koji će Splitu i splitskoj aglomeraciji dati novi razvojni zamah na području tehnološke industrije, infrastrukture i turizma te iskazao otvorenost za uključivanje i doprinos Švicarske.

Visoke gošće pozdravio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se kratko pridružio prijemu obzirom na sjednicu Gradskog vijeća koja je u tijeku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime