SVI ČEKAJU KIŠU! Vatrogasci će na Kamešnici ostati sve dok se vatra u potpunosti ne ugasi

U gašenju je angažirano i 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a njih 24 pomaže u gašenju požara na Dinari

Nakon što je tjednima bijesnio Dinarom, glavnina požara posljednjih se dana premjestila na Kamešnicu. Prema posljednjim informacijama, u gašenju požara na Kamešnici sudjeluje oko 70 vatrogasaca s deset vatrogasnih vozila. Gasiteljima pomaže kopnena vojska i jake protupožarne zračne snage – dva kanadera i tri airtractora.


U Županijskom vatrogasnom operativnom centru Split kažu da se na požarištu povremeno pojavljuju vatra i izdimljavanja te se s helikopterom prevoze gasitelji i spremnici vode za gašenje na nepristupačne dijelove Kamešnice. Dobra je vijest da gori nisko raslinje i borova šuma, a stambeni objekti nisu ugroženi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/795959210564383/” bottom=”30″]

Trenutno se svi vatrogasci nadaju kiši koja je najavljena za subotu jer su mnogi od njih premoreni od do sada rekordne požarne sezone u Dalmaciji.

Iz Ministarstva obrane su priopćili kako požar na Kamešnici gase dva kanadera i pet airtractora, dok dva helikoptera prevoze vatrogasce do požarišta i dopremaju spremnike vode za gašenje. Iako se situacija na Kamešnici pomalo popravlja, vatrogasci će na požarištu dežurati sve dok se vatra u potpunosti ne ugasi.

U gašenju je angažirano i 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a njih 24 pomaže u gašenju požara na Dinari.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0