Dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split, danas je na konferenciji za medije rekao da se zasad ne razmatra ponovno aktiviranje COVID bolnice, već da bi takvo što bila krajnja mjera.

Splitski infektolog: “Život ne može zaustaviti, moramo početi živjeti s koronom”

Glavni splitski infektolog naglasio je da situacija u KBC-u još nije takva da se nema gdje s bolesnicima, no raste broj pacijenata koji se primaju u bolnicu. Pritisak na Kliniku za infektologiju djelomično je ublažen prošlog vikenda kada se Odjel 3 splitske psihijatrije otvorio za COVID bolesnike. Tu se zasad primaju asimptomatski pacijenti, pretežno štićenici staračkih domova.

“Plućno” seli na Križine

Za ovaj scenarij dr. Ivić je naglasio da je bio planiran. Iako je danas tek najavio mogućnost daljnjeg proširenja kapaciteta zbog rasta broja zaraženih, iz pouzdanih izvora iz splitske bolnice doznajemo da je već danas počelo pražnjenje Odjela ortopedije za COVID pacijente. Takvom scenariju se pristupilo nakon što su Odjeli “plućnog” i “psihijatije” već primili značajan broj COVID pacijenata. Tako će dio Ortopedije biti izmješten, “Plućno” seli na Križine, a dosadašnji prostor u cijelosti će biti namijenjen COVID pacijentima.

Dr. Ivić danas je također rekao da je trenutno na Klinici za infektologiju 15-ak slobodnih mjesta s kisikom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime