Na početku “mačjeg mjeseca”, veljače, Hrvatsko narodno kazalište Split postavilo je kućice za mačke na zelenom platou na Ujevićevoj poljani pored službenog ulaza u Kazalište. Njihovim je postavljanjem ujedno najavljena premijera mjuzikla “Bambina”.

Mjesto je to na kojem su se prije nekoliko godina sasvim spontano naselile ulične mačke i osvojile ne samo tu gradsku površinu nego i srca Splićana i gostiju grada.

“Zbog toga smo u HNK Split odlučili svojim četveronožnim susjedima ponuditi smještaj i zaštitu od vremenskih nepogoda u obliku sedam kućica koje ćemo prigodno imenovati nazivima nekih naših predstava i popularnih likova iz kazališnih predstava” – poručili su iz splitskog HNK.

Hvalevrijednu humanitarno-promotivnu akciju “Dom za mace s kazališne pjace” osmislili su djelatnici splitskoga HNK. Oni su u kazališnoj radionici za sedam mačaka izradili kućice nazvane po ljubavnim parovima iz kazališne literature, a redom se zovu:
Romeo, Julija, Tonći, Marijana, Cicibela i Roko, dok je glavna kuća dobila ime Bambina.

Inicijator ove akcije je intendant Srećko Šestan koji se lani iznenadio kada je, došavši u Split, vidio koliko gradskih maca ima na trgu pred kazalištem.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime