Mediteranski festival knjige koji se tradicionalno održavao u svibnju, ove je godine radi situacije s koronavirusom odgođen za početak rujna. Na radost svih ljubitelja knjige, održat će se od 2. do 6. rujna. u sklopu sportskog centra Gripe.

Na njemu će sajamski debi imati i splitska nakladnička kuća Naklada Fragment. Navedena nakladnička kuća osnovana je krajem 2019. godine, a već ove godine predstavljeni su kao mlade snage i nositelji splitske nakladničke scene. U proteklih godinu dana objavili su osam naslova, a svi naslovi su, zanimljivo, redom iz pera domaćih autora.

Svoj nakladnički put započeli su objavom, sada već javnosti dobro poznatog, trilera Djeca slijepoga kovača, splitskog autora Mira Morovića. Nakon toga zaredali su naslovi:

– Oblozi od tinte, Blogdan

– Mi. Žene., Nataša Jukić

– Mala Kme osvaja svijet, Martina Frka Milotić

– Kako otkriti toplu vodu, Željka Babić

– Po rubovima duše, Marija Klasiček

– Oteta ljepota, Kate Mitchell (pseudonim splitske spisateljice Kate Mijić)

– Dekas AngelOS, Ana-Marija Posavec

Svi navedeni naslovi moći će se kupiti po akcijskim cijenama na ovogodišnjem MFK-u, a neki od naslova bit će i predstavljeni pred publikom. Tako će se promocija knjige Oteta ljepota održati u nedjelju, 6. rujna u 13:00 h, na glavnoj pozornici.

Naklada Fragment također će za svojim štandom organizirati druženje s autorima te potpisivanje knjiga Djeca slijepoga kovača (petak, 4. rujna u 18:00h) te Mi. Žene. (subota, 5. rujna u 11:00 h). Sve informacije o naslovima Naklade Fragment dostupne su na njihovoj web stranici.

Za istim štandom moći ćete pronaći i naslove naklade Alegria knjige (nakladnička kuća spisateljice Jelene Kastaneti), izdavačke kuće Kyrios, Knjigoteke, naklade Beletra te spisateljice Marilene Dužman.

Također, važno je naglasiti da se ovogodišnji MFK održava u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Sve informacije o STOP Covid-19 mjerama možete pronaći na linku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime