“Suradnjom protiv apatije”: Mladi se moraju uključiti u političke i društvene procese, oni su pokretači promjena

Naglasak je na „Nacionalnom programu za mlade“ kao najvažnijem strateškom dokumentu RH na temelju kojeg bi se trebale kreirati politike i mjere izravno povezane s mladima.

„Suradnjom protiv apatije“ projekt je Svjetskog saveza mladih Hrvatska u partnerstvu s udrugama SplitMisli, Prizma, Impress, Podum i Klubom mladih Rijeka, koji se odvija u četiri grada (Split, Osijek, Rijeka i Zagreb) a koji za cilj ima upoznati mlade u Hrvatskoj s njihovim pravima te dokumentima i tijelima relevantnima za status mladih u našoj zemlji. Naglasak je na „Nacionalnom programu za mlade“ kao najvažnijem strateškom dokumentu RH na temelju kojeg bi se trebale kreirati politike i mjere izravno povezane s mladima. Cilj projekta je prvenstveno motivirati mlade da se uključe u političke i društvene procese, povezivanje mladih iz različitih dijelova RH te osnaživanje mladih kroz edukaciju kako bi uistinu mogli postati pokretači promjena u društvu u kojem žive.


Krajnji cilj projekta je da mladi u međusobnoj suradnji sastave prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini. Svoje prijedloge mladi će imati priliku iznijeti izravno pred lokalne donositelje odluka na radionici  u sklopu koje će moći postavljati pitanja i tražiti odgovore od predstavnika vladajuće stranke i oporbe u svojoj lokalnoj zajednici. Sudjelovat će saborska zastupnica, gradska i županijska vijećnica Mosta NL Ivana Ninčević Lesandrić, gradski vijećnici Tonći Blažević (HSLS) i Natalija Tafra Bazina (Pemetno). Uz njih će svoja razmišljanja o problemima i prilikama mladih u Splitu i županiji sa sudionicima podijeliti profesorica Marita Brčić Kuljiš.

“Suradnjom protiv apatije” #suprotiva je projekt educiranja, istraživanja, osluškivanja i povezivanja mladih u Hrvatskoj.Sudjelujte s nama na putu otkrivanja rješenja o sutrašnjem položaju mladih u Hrvatskoj. Okupljeni zahtijevajmo promjene.Okupljeni možemo postići zajedničke aspiracije i ciljeve koje dijelimo. Mi smo Suprotiva. Mi ostajemo u Hrvatskoj. Okupljeni nećemo ostati ignorirani. Želimo skupiti vaše zahtjeve, potrebe, želje, mišljenja i statuse. Mi slušamo. Čut će i nas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0