SULUDA SITUACIJA: Opasnost na cesti Strožanac – Žrnovnica: Danima voda teče na dva mjesta preko ceste, sljedećih dana sve će se zalediti

Do sada su vozači imali samo sklizak kolnik, a pravi problemi vrlo vjerojatno će nastati do kraja tjedna kada se povremeno očekuju temperature zraka ispod nula stupnjeva


Točno prije godinu dana u više navrata pisali smo o problematici potoka koji teče preko nedavno rekonstruirane ceste Strožanac – Žrnovnica. Radi se o dijelu ceste blizu ulaza u Korešnicu, niti sto metara prije mosta na Rakitama.


Voda se slijeva negdje s uzvisine s istočne strane ceste, pada na parkiralište trgovine Ribola, zatim presijeca cestu i završava sa zapadne strane ceste. Za razliku od stanja prije godinu dana, sada se prelijevanje preko ove vrlo prometne ceste događa na čak dva mjesta u razmaku od stotinjak metara.

Do kraja tjedna moguće temperature zraka oko nule!

Iako ovo stanje traje već danima, čini se da nema nikakvog pomaka u rješavanju ovog nevjerojatnog problema.

VEZANI SADRŽAJ:

Prošle godine se prvo čekalo da se vidi radi li se o oborinskim – procijednim vodama, no postalo je jasno da potočić preko ceste nema veze s kišama nego s jednim nesavjesnim vlasnikom. Lani se radilo o namjernom puštanju vode od strane jednog privatnog vlasnika čiji se objekt nalazi neposredno iznad parkinga! Iz nama nepoznatog razloga, voda je neometano i neprestano tekla iz jedne gume za zalijevanje, a koja je spojena na žrnovački vodovodni sustav. Nakon što se problem konačno detektirao, situacija je sanirana u siječnju ove godine.

Međutim, sada se isti problem ponovio!Do sada su vozači imali samo sklizak kolnik, a pravi problemi vrlo vjerojatno će nastati do kraja tjedna kada se povremeno očekuju temperature zraka ispod nula stupnjeva. Gotovo je izvjesno da će se led početi gomilati i na kolniku i na nogostupu što bi vozače i pješake moglo dovesti u vrlo opasnu situaciju.

Hoće li ponovno trebati proći mjesec dana da se ustanovi u čemu je problem, znat ćemo uskoro…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime