SUKOB U VLADI? HNS Plenkoviću: Pridržavaj se dogovora, miči HOS-ovu ploču!

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je da ploča s pozdravom "Za dom spremni" ostaje u Jasenovcu do daljnjega, što je razljutilo njihova novog koalicijskog partnera

Zbog spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, zaiskrilo je između koalicijskih partnera HDZ-a i HNS-a. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je za današnji Večernji list obrazložio da ploča ostaje do daljnjega, vjerojatno do proljeća sljedeće godine jer prvo treba izmijeniti zakon. A prije izmjene zakona, treba svoj stav zauzeti Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima. Ministar je poručio da ploča zato ostaje do daljnjega jer je pozdrav “Za dom spremni” unutar grba legalan i registriran.


To obrazloženje je naljutilo HNS koji je na neradni dan poslao žestoku reakciju člana predsjedništva HNS-a Tomislava Stojaka, piše 24 sata.

– HNS je postigao dogovor s premijerom i očekujemo da se taj dogovor poštuje. HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak. Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma, poručio je  Tomislav Stojak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0