Suđenje Ringwaldu i ostalima za likvidaciju Karmelina Fistanića odgođeno do sredine veljače

Evo zbog kojeg razloga je sve odgođeno


Drugo ročište u jednom od najkompliciranijih slučajeva koji se održava pred splitskim Županijskim sudom posljednjih godina, onom zbog likvidacije Karmelina Fistanića, odgođeno je do sredine veljače jer se spis nije vratio s Vrhovnog suda.


Produljen je nedavno istražni zatvor za trojicu optuženih – Stipu Ringwalda, Jerka Pirića te Vladu Zolotu – na što su branitelji uložili žalbe pa je cijeli predmet otišao do Vrhovnog suda na odlučivanje. Zbog toga sutkinja Ivona Rupić nije mogla nastaviti s raspravom, iako je za danas bili predviđeno saslušavanje dvije žene, oštećene u zločinu: djevojke ubijenog Fistanića te njegove sestre. Srećom, na vrijeme je javljeno svjedokinjama da ne moraju dolaziti na sud, kao uostalom i zatvoru, tako da u srijedu nije bilo ‘gungule’ zbog sigurnosnih razloga…

STIPE RINGWALD, OPTUŽEN ZA UŽASNU EGZEKUCIJU FISTANIĆA: “Istina je moja obrana, kako čovjek može biti na dva mjesta odjednom?!”

Fistanić je ubijen 9. studenog 2019. godine, na skretanju za Brzet s Jadranske magistrale kod Omiša. Egzekutor se dovezao na skuteru Yamaha T-max te kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata, dok je Volkswagen Polo bio zaustavljen, ispalio šest metaka Karmelinu Fistaniću u glavu i vrat. Preminuo je na mjestu, a njegova djevojka koja se nalazila na sjedalu suvozača, dočekala je policiju i liječnike bez ozljeda, iako u stanju teškog šoka.

Uhićenja nakon mjesec dana

Vozač skutera se munjevito odvezao nakon zločina, a istražitelji su idućih dana i tjedana pokušavali otkriti što se dogodilo te subote oko 14 sati. Mjesec dana kasnije uhićena je trojka – prema tužiteljstvu, Ringwald je vozio Yamahu i likvidirao Fistanića, drugookrivljeni Pirić je sve organizirao zbog nekakvih starih ‘dugova’ koje je imao prema Fistaniću, dok je Zolota bio logistička podrška.Odvjetnički tim trojice okrivljenih pak iznimno je aktivan u obrani, smatraju naime kako svi prikupljeni dokazi nisu dovoljni za dokazivanje krivnje njihovim klijentima, dapače, kako tijekom istrage nisu razjašnjene okolnosti koje ukazuju da su zločin počinile druge osobe!

Odvjetnici nakon ročišta u slučaju Fistanić: “Sam tijek postupka će pokazati kako je bilo, tko je kriv, tko je trebao biti okrivljeni”

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime