Sud mu povisio kaznu: Mlatio ženu i tjerao je da spava s drugim muškarcima za novac

Evo koliko je dobio


Vrhovni sud povisio je za dvije godine zatvorsku kaznu muškarcu koji je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na tri godine i sedam mjeseci zbog protupravnog oduzimanja slobode, premlaćivanja, ponižavanja i podvođenja izvanbračne supruge, piše Index.


Najviši sud je precizirao da je D.V. osuđen jer je najprije psihički i fizički nasrnuo na žrtvu kako bi kod nje slomio bilo kakav eventualni otpor. Nakon toga je prema žrtvi postupao ponižavajuće, što je uključivalo i uriniranje, dodao je sud.

Objavljivao oglase o pružanju seksualnih usluga

”Optuženik je u više navrata objavljivao oglase o pružanju seksualnih usluga i tjerao žrtvu da ima spolne odnose s drugim muškarcima za novac. S neutvrđenim brojem osobama dogovoreno je pružanje seksualnih usluga, a optuženik je prisvajao novce koje je njegova izvanbračna supruga dobila od klijenata”, dodao je sud.

Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud odmjerio preblagu kaznu i “propustio ocijeniti kao otegotnu okolnost činjenicu intenziteta uporabe sile kod teškog kaznenog djela protiv spolne slobode kao i bahatost i bezobzirnost prema žrtvi”. Te okolnosti zaslužuju strože kažnjavanje, naglasio je Vrhovni sud dodajući da je optuženik, kao narcistički strukturirana ličnost, kod žrtve želio stvoriti osjećaj svoje nadmoći, a njene bespomoćnosti i ovisnosti.

Ponizio je i omalovažavao

Uz to, najviši sud je ocijenio da je optuženik na eklatantan način manifestirao i realizirao svoju agresivnu moć prema žrtvi i demonstrirao fizičku, psihološku te emocionalnu nadmoć i time je kao osobu još dodatno i na drastičan način ponizio i omalovažio.

Vrhovni sud smatra da je postrožena kazna primjerena ličnosti optuženika i počinjenim djelima te da će na djelotvoran način utjecati na optuženika da ne čini kaznena djela te da više poštuje i uvažava želje drugih.Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
3
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime