Gradski kotarevi dobili su određena decentralizirana sredstva u 2017. godini, a s obzirom na to da je proračun Grada Splita za 2017. kasno izglasan kotarevi su dobivena sredstva morali utrošiti žurno u projekte. Gradski kotar Sućidar je već ranije imao pripremljene projekte na koje su dobivena sredstva utrošena. Tako je na Sućidru prošlog mjeseca krenula gradnja javne garaže, a u tijeku su komunalni radovi koji se financiraju sredstvima kotara.

-Sa zapadne strane Krležine gradi se potporni zid gdje će se dobiti petnaestak parking mijesta. Istim projektom predviđena je rampa za osobe s invaliditetom i stepenice za djecu prema školi i vrtiću. U gradnji je i sliv za otpadne vode, koje su dosad ugrožavale prethodno spomenuti potporni zid. Počinje i izgradnja nogostupa prema školi sa javnom rasvjetom u dužini od četvrtine predviđene dionice. U Novakovoj ulici gradimo ugibalište za kontejnere sa nastrešnicom. U Kukuljevićeva je pri kraju izrada nadstrešnica na balotaškom zogu. – kazao je čelnik kotara Sućidar, Damir Ćosić Roda.

U idućoj godini prvi plan je dovršetak nogostupa za djecu do vrtića i škole s javnom rasvjetom. U Bušićevoj ulici gradit će se potporni zid, ugibalište za kontejnere te parking za 20 automobila. U Martićevoj je u dogovoru sa ViK-om predviđena izmjena zastarjelih i uskih vodovodnih cijevi dužine oko 80 metara.

-Očekujemo da Grad izdvoji sredstva za izradu projektne dokumentacije, nužno potrebne sportske dvorane, za koju je zemljište osigurano. Isto tako očekujemo da se krene u realizaciju projekta Vitezovićeve ulice koja će u mnogome pomoći stanarima Paraćeve i Kukuljevićeve te Vukasove za lakši pristup školi, vrtiću, crkvi i ambulanti. Naravno tu je i izrada spomen obilježja za hrvatske branitelje Sućidra, koje planiramo odmah početkom godine poslati u legalnu proceduru javnog natječaja te komisiji i Gradskom vijeću na usvajanje. Pozivamo građane da svoje zahtjeve i želje pismenim putem proslijede u kotar kako bih iduće godine planirali prioritete. – zaključuje Roda te je dodao zanimljive statističke podatke o svom kotaru. Sućidar se prostire na površini od 47 hektara, a ima oko 14 500 stanovnika kao i grad Makarska.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0