STRAVA U HRVATSKOJ Masovna tučnjava pijanih muškaraca, policija upotrijebila suzavac

Totalni kaos

U subotu, 1. svibnja, u večernjim satima u naselju Paragu dogodilo se narušavanje javnog reda i mira te opće tučnjave između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka i 28-godišnjaka s jedne strane te drugih, za sada neutvrđenih, osoba s druge strane, kojom prilikom su najmanje dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.


U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske.

Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima, piše Index.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike.

Upotrijebljen suzavac

Prema zapovijedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio sredstvo prisile raspršivač s nadražujućom tvari (suzavac), nakon čega su policijski službenici u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno “jednostrijelno kratkocijevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom”, dužine 25 cm, nepoznate marke i broja, bez naboja, koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.


U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju.

Načelnik Policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom, odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.Daljnjim kriminalističkim istraživanjima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana je do sada identificirano šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljaju i dalje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
3
Grrr
6
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime