STRANKA PAMETNO O KVALITETI OBRAZOVANJA: Uvođenjem rang lista škola do boljeg obrazovanja

Svaka škola dužna je na kraju školske godine napraviti završno izvješće o radu i rezultatima tekuće godine, poražavajuća je činjenica da ta izvješća nitko ne analizira.


Stranka Pametno podržava borbu učitelja za bolje i kvalitetnije obrazovanje, što uključuje i veće plaće. Pored toga od izuzetne važnosti je unaprijediti kvalitetu cijelog sustava, u kojem svaka županija može imati veliku ulogu.


U Hrvatskoj se o kvaliteti rada uopće ne razgovara. Svaka škola dužna na kraju školske godine napraviti završno izvješće o radu i rezultatima tekuće godine, poražavajuća je činjenica da ta izvješća nitko ne analizira.

– Neka naša županija počne težiti toliko spominjanoj izvrsnosti na način da objavi rang-listu škola kojima je osnivač, temeljem pokazatelja koji su svima dostupni iz završnih školskih izvješća: realizacija nastave i izvannastavnih aktivnosti, školskih i međunarodnih projekata, postignuća učenika u učenju na kraju školske godine, postignuća učenika na natjecanjima, kulturne i javne manifestacije na kojima škola sudjeluje i vidljivost škole u javnosti, – izjavila je županijska vijećnica stranke Pametno Lucija Puljak na današnjoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

– Nemaju sve škole iste uvjete rada, nisu sve jednako ni opremljene. Nastava bi se trebala odvijati  u cjelodnevnom boravku. U županiji nema ni jedne takve škole, a odgovornost je u sustavu! Dakle, podatke imate pripremljene te višak novca u proračunu, jedino što trebate je provesti analizu kako bi ste došli do srži problema i počeli napokon raditi na kvaliteti, – kazala je Puljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime