Štrajk pilota? Jutros otkazan let Croatia Airlinesa iz Splita prema Münchenu

Piloti su u pismu naveli da će Croatia Airlines 8. do 17. svibnja otkazati čak 21 let


Kako doznajemo, otkazan je let zrakoplova Croatia Airlines koji je jutros u 7:55 trebao iz splitske zračne luke poletjeti prema Münchenu. Informaciju su nam potvrdile čitateljice koje su imale kartu za spomenuti let.


Da je let zaista otkazan može se vidjeti na samoj web stranici zračne luke:

U zračnoj luci nisu htjeli komentirati zašto je došlo do otkazivanja leta. Šef prometa Croatia Airlinesa u Resniku, pak, dao nam je vrlo kratak i štur komentar:

“Let je otkazan zbog operativno tehničkih razloga, za više informacija obratite se glasnogovorniku Croatia Airlinesa” – kazao nam je šef prometa. Savjet smo poslušali, ali se na naše višestruke pozive prema Croatia Airlinesu baš nitko nije javio, a nedostupan je ostao i kontakt broj namijenjen medijima:Inače, sindikat Croatia Airlinesa (ORCA – Organizacija radnika Croatia Airlinesa) u postupak je mirenja s upravom u vezi s kolektivnim ugovorom koji je istekao još prije 17 mjeseci, a ako mirenje ne uspije, ostvarit će se uvjeti za pokretanje štrajka.

Piloti već duže vrijeme upozoravaju da iz CA odlaze radnici, da u tehnici nema dovoljno ljudi, zbog čega je kompanija prisiljena otkazivati letove i unajmljivati avione drugih avioprijevoznika. U svome pismu piloti su naveli da je od 12. do 18. travnja CA otkazala 18 letova te da će od 8. do 17. svibnja otkazati čak 21 let, što navodi na zaključak da je i jutros otkazani let upravo u toj “kvoti”.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime