Stožer civilne zaštite usvojio Akcijski plan revitalizacije Marjana

Akcijski plan obuhvatit će i njegu i održavanje obnovljene šume, kako se u budućnosti, radi zanemarivanja i nedjelovanja, situacije kao što je ova s potkornjakom više ne bi ponovile.


Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Splita koja se danas održala u gradskoj upravi, predstavljeno je i usvojeno preliminarno izvješće Hrvatskog šumarskog instituta o privremenim rezultatima analize postojećeg stanja Park šume Marjan te je raspravljen i usvojen i Akcijski plan revitalizacije, obnove i ozdravljenja park šume.


Nakon temeljite analize koju su proveli stručnjaci s Hrvatskog šumarskog instituta, dr. sc. Ivan Balenović ispred te znanstvene institucije govorio je o njenim rezultatima te zaključio kako su se svi dobiveni podaci koristili kao podloga za izradu Akcijskog plana.

Akcijski plan revitalizacije, obnove i ozdravljenja park šume Marjan predstavila je dr.sc. Sanja Perić, ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta. Rekla je kako je podijeljen na pet cjelina, uz analizu stanja koju su stručnjaci s Instituta proveli na čelu s dr. sc. Balenovićem, zatim praćenje zaraze potkornjakom na kojoj radi dr. sc. Ivan Pernek, Akcijski plan obuhvaća i planiranje, provedbu i nadzor sanacije – popunjavanja šume novim, mladim stablima. Akcijski plan obuhvatit će i njegu i održavanje obnovljene šume, kako se u budućnosti, radi zanemarivanja i nedjelovanja, situacije kao što je ova s potkornjakom više ne bi ponovile.

Sjednici Stožera prisustvovali su i dr. sc. Milan Pernek i dr. sc. Jasnica Medak također s Hrvatskog šumarskog instituta.

Svoje je izvješće o aktivnostima provedenim od posljednje sjednice u listopadu iznio i koordinator Nenad Ružić. Javna ustanova Park šuma Marjan također je trebala danas Stožeru podnijeti Izvješće o aktivnostima poduzetim temeljem izdanog naloga za mobilizaciju, no ta je točka ponovno prebačena na sljedeću sjednicu jer nije pravodobno pripremljena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime