Tonći Blažević u Aktualnom satu splitskog Gradskog vijeća pitao je oko natječaja u kulturi.

– Djeluje li vama da se Split ruga sa svojom kulturnom baštinom. Limenoj glazbi Stjepan Radić Žrnovnica dodijeljeno je 3 + 2 tisuće kuna. To je ruganje s vlastitom strategijom kulturnog razvitka. Svaki kvalitetan projekt je potreban u gradu, a osobito na istoku grada. Je li ovo izoliran slučaj ili je netko odlučio uništiti ovu vrijednu grupaciju osnovanu kad i Hajduk 1911. godine. Nije bilo odgovora na obrazloženje. Grad raspolaže novcima poreznih obveznika.

– Sredstva koja su dodijeljena limenoj glazbi dodijeljena su sa željom da se revitalizira. Logično je da bi se trebali javiti na natječaje u godinama koje dolaze. Povjerenstvo je donijelo odluku, a kada bi mogli sve želje ispuniti, trebali bi nam 10 puta više sredstava nego ih imamo – kazao je pročelnik Mate Omazić.

– Na film Ivana Gudelja potrošeno je 40 tisuća kuna, a na Limenu glazbu Stjepan Radić 3 tisuće kuna. Je li taj film očuvanje gradske kulture? Moja filozofija je pratite, podržite, ako ne vrijede nećemo ima dati novce – kazao je Blažević.Predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić zahvalio je Limenoj glazbi na doniranim kemijskim olovkama.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime