ŠTO IM SMETA? Delikventi svake noći devastiraju hokejaški teren na Lučcu, “Spartanci” zovu bagere u pomoć

Delikventi uništavaju role travnjaka i bacaju ih na nepristupačne dijelove terena, pa tako "Spartanci" moraju u pomoć zvati bagere, viličare i dizalice

Tereni namijenjeni potrebama Hokejaškog kluba Spartanac i svih onih koji se žele okušati u ovom sportu devastiraju se od strane nepoznatih počinitelja gotovo svaku noć.


Naime, spomenuti hokejaški klub dobio je ove terene u Sportsko rekreacijskom centru Lučac na upravljanje, vođenje i održavanje od Grada Splita, međutim bilo koju od ove tri navedene opcije nije moguće provesti zbog nekolicine delikvenata koji noću posjećuju i uništavaju terene.

Trener Hokejaškog kluba “Spartanac”, Nikola Barbarić, kazao nam je kako su ovi tereni otvoreni za javnost, pa se ne može reći da netko na njih “upada” ilegalno. No, činjenica je da članovi hokejaškog kluba danju popravljaju štetu koju netko drugi navečer nanosi. Iz kojih razloga, nikome nije jasno.

Bale, odnosno role travnjaka koje stoje unutar hokejaškog terena, teške od 700 kilograma do 1 tone, delikventi pokušavaju odrolati, a ako ne uspiju to, onda ih gurnu u rupe koje se nalaze sa strane travnjaka tako da ih “Spartanci” ne mogu dohvatiti bez bagera.

– Uništavaju nam alat i  role travnjaka koje onda bacaju na nepristupačne dijelove terena. Treninge i ne održavamo jer danju popravljamo ono što oni navečer upropaste- kaže nam Barbarić i navodi da svaki dan moraju zvati bagere, dizalice i viličare koji bale vraćaju na predodređeno im mjesto.

Iako je hokejaški teren otvoren za sve i može ga posjetiti ili koristiti bilo koji stanovnik Splita, postavlja se pitanje iz kojeg razloga i koje obijesti pojedinci upropaštavaju ono što im ni na koji način ne bi trebalo smetati?


– Sumnjive se ekipe kreću ovim kvartovima, nećemo ni u koga upirati prstom, ali ovo je zaista prevršilo svaku mjeru- požalio nam se Barbarić.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0