Stipendiju Grada Splita dobilo 321 učenika i studenata, čak 100 više nego lani

Ove su godine stipendije dodijeljene svim kandidatima koji su ostvarili uvjete iz Natječaja


Ukupno 321 splitski učenik i student ostvario je pravo na stipendiju Grada Splita temeljem izuzetnog uspjeha u školovanju ili temeljem uspjeha u sportu kojim se bavi uz školovanje i studiranje u 2019/2020 školskoj i akademskoj godini.


Sportsku stipendiju dobilo je 28  učenika i studenata sportaša, 279 njih je stipendiju “zaradilo“ svojim izvrsnim uspjehom, a 14 poslijediplomaca doktorskih studija, također temeljem izuzetnog uspjeha, ostvarilo je pravo na naknadu dijela troškova školarine u iznosu od sedam tisuća kuna. Prošle je školske i akademske godine pravo na gradsku stipendiju ostvarilo 225 učenika i studenata.

Ove su godine stipendije dodijeljene svim kandidatima koji su ostvarili uvjete iz Natječaja. Rang liste objavljene su na internetskoj stranici Grada Splita.

– Podsjetimo kako je u velikom istraživanju o stipendijama koje je među 116 hrvatskih gradova početkom godine proveo portal Gradonačelnik.hr Split bio prvak koji je s 6,4 milijuna kuna financirao 464 svoja studenta i učenika. S obzirom na povećanje od gotovo 100 dodijeljenih stipendija ove akademske godine, vjerujemo kako titulu prvaka u stipendiranju osvajamo i u 2020. godini – poručili su iz Grada Splita.

Mjesečni iznos stipendije za srednjoškolce iznosi 600 kuna. 800 kuna je stipendija za studente koji se školuju na splitskim fakultetima, kao i za studente koji se školuju na fakultetima izvan grada, a čije obrazovne grupe postoje i u Splitu. Za one studente koji se pak školuju na fakultetima izvan našeg grada, a čije obrazovne grupe ne postoje u Splitu, iznos stipendije je 1000 kuna mjesečno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime