Stipanoviću 5. mjesto, a Jurišiću 6. na Delta Lloyd regati

Ova regata bitna je zbog bodovanja za svjetsku ljestvicu

Ovog se tjedna u Nizozemskom Medembliku jedrila Delta Lloyd regata. Ta regata bitna je zbog bodovanja za svjetsku ljestvicu i naravno kao odličan test, priprema za nadolazeće Finale Svjetskog kupa u španjolskom Santanderu, koje će se jedriti početkom lipnja. Na toj finalnoj regati pozivnice su dobili prvih 25 sa svjetske ljestvice. Na toj regati u klasi Laser za Hrvatsku, nastupit će Tonči Stipanović i Filip Jurišić.


Delta Lloyd regatu završili su Stipanović na petom mjestu i Jurišić na šestom s istim brojem bodova.

– Mogu reći da sam zadovoljan svojim jedrenjem tijekom cijelog tjedna. Ostaje mi mali žal za regatom koju sam diskvalificiran radi preuranjenog starta, a tu regatu sam ušao drugi u cilj. S tim plasmanom možda bi bio i na postolju. Iz ove regate izvukao sam najbolje te mi za Finale u Španjolskoj ostaje dobro se odmoriti kroz par dana i fokusirati se na regatu i uvjete koje ćemo imati u Santanderu. – rekao nam je Jurišić.

– Zadovoljan sam sa regatom, dosta sam popravia svoje jedrenje kroz polje greške su bile jako male. Da nije bilo uranjenog starta i diskvalifikacije sigurno bi bia na postolju. Na ovoj regati sam prvi put jedria s karbonskim jarbolom, šta je novost u našoj klasi, tako da je ova regata ustvari bila test za nadolazeću regatu finala Svjetskog kupa u Santanderu di očekujem borbu za medalje. – kazao nam je Stipanović.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0