Splitski Vodovod i kanalizacija u nedjelju ujutro izvijestio je da i današnji rezultati analize vode s Jadra pokazuju da je vrijednost parametra “mutnoća” i dalje iznad dopuštenih vrijednosti. Mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića za potrošače Splita, Solina, Kaštela, Trogira,Podstrana, Klisa, Segeta i Okruga ostaje na snazi do daljnjega.

Još jučer naš portal upozorio je na zamućenost vode s vodovodnog sustava u Žrnovnici, a takvu informaciju nitko nije službeno objavio. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo to su objasnili činjenicom da još od rane jesen nije ni povučena preporuka da se voda ne pije, stoga smatraju da nove obavijesti i ne trebaju slati dok se stanje na promijeni

Jutros je su djelatnici Vodovoda i kanalizacije, u sklopu redovnog monitoringa, uzeli uzorke vode s izvora i iz sustava te je utvrđeno da je zamućenost iznad zakonom propisanih granica. Mutnoća u vodovodnoj mreži u Žrnovnici jutros je iznosila 4.51 NTU.

To znači da je voda čak i ispravna bakteriološki, što ne znamo jer nemamo rezultate za takvu analizu, potrebno ju je prokuhavati prije korištenja.

Dobra vijest je da sljedećih sedam dana neće biti značajnijih oborina, što znači da bi se voda na većini zamućenih izvorišta uskoro trebala razbistriti.

VEZANI ČLANCI:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0