STIGLA MU KAZNA Muškarac bivšu djevojku držao zatočenu i elektrošokirao policajce

Danima ju je zlostavljao


Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, po primitku kaznene prijave policijske postaje Pula, 5. veljače ispitalo 30- godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela: protupravnog oduzimanja slobode, kazneno djelo prijetnje, kazneno djelo neovlaštenog slikovnog snimanja, kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, piše 24 sata.


Općinsko državno odvjetništvo u Puli je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjeg okrivljenika zbog navedenih kaznenih djela, te protiv hrvatske državljanke (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Osnovano se sumnja da je 30-godišnji okrivljenik 9. prosinca 2020. u stanu na području grada Pule, fizički napao 40-godišnju oštećenicu i uzeo joj mobitel i sve osobne dokumente te joj vezao ruke i zaključao je u stan. Nadalje, da je u večernjim satima, uporabom vozila u njenom vlasništvu, prevezao ju u drugi stan na području grada Pule gdje ju je ponovno fizički napao te joj prijetio. Osnovano se sumnja da je 30-godišnji okrivljenik potom uključio video kameru te je 40-godišnjakinju nastavio držati zaključanu u sobi uz stalni video nadzor, sve do 12. prosinca 2020. kada je 40-godišnjakinja, iskoristivši njegovu odsutnost i nepažnju u nadziranju, uspjela pobjeći te se obratila za pomoć policijskim službenicima.

Oštećena 40-godišnjakinja je zadobila brojne tjelesne ozljede. Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak i nakon 12. prosinca 2020. nastavio neovlašteno koristiti osobni automobil u vlasništvu 40-godišnjakinje.

Uz sve to, 30-godišnji okrivljenik, znajući da policijski službenici tragaju za njime zbog počinjenih kaznenih djela, a nakon što su mu dva policijska službenika 2. veljače 2021. u Puli pristupila radi utvrđivanja njegova identiteta, počeo se udaljavati oglušujući se na policijske zapovijedi. Nakon što su ga policijski službenici sustigli i, radi sprječavanja bijega, primijenili sredstva prisile, 30-godišnjak je pružao aktivni otpor tijelom, da bi potom izvadio elektrošoker kojim je policijskim službenicima nanio lakše tjelesne ozljede te se udaljio s mjesta događaja.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli i protiv 30-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo. Postoji osnovana sumnja i da je 20-godišnja okrivljenica od 12. prosinca 2020. do 4. veljače 2021. u Puli, znajući da je 30-godišnjak prethodno počinio kaznena djela i da se krije te da ga traži policija zbog počinjenja kaznenih djela, pružila mu na korištenje svoj podstanarski stan u Puli radi daljnjeg skrivanja od policije. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime