STARI GRAD Županija priskočila u pomoć: Procjenjuje se visina šteta nakon plime

Župan Boban je, nastavljajući s gradonačelnikom Škarpom pratiti situaciju, iskazao punu spremnost Županije za pomoć Starograđanima u svakom pogledu

Župan Blaženko Boban je, nakon što se čuo s gradonačelnikom Antoniom Škarpom povodom posljedica sinoćnjeg  plimnog vala koji je pogodio mještane Starog Grada, odlučio jednog djelatnika županije uputiti U stari Grad, kako bi na licu mjesta, zajedno s gradskim službama mogao utvrdi razmjere štete i s gradonačelnikom izvijesti župana o daljnjim potrebnim mjerama predviđenim za ovakve situacije.


Gradske službe su odmah pozvale građane da popišu i prijave nastale štete od nepogode, kako bi se mogli poduzeti slijedeći koraci predviđeni Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda.

Naime, preliminarno izvješće o elementarnoj nepogodi podnosi Povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda grada odmah po nastanku štetnih posljedica, najkasnije u roku od osam dana. Nakon toga gradonačelnik podnosi zahtjev za proglašenje elementarne nepogode županu Splitsko-dalmatinske županije. U slučaju prihvaćanja zahtjeva i proglašenja elementarne nepogode, provodi se Zakonom propisani postupak prijave i procjene štete.

Župan Boban je, nastavljajući s gradonačelnikom Škarpom pratiti situaciju, iskazao punu spremnost Županije za pomoć Starograđanima u svakom pogledu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0