Stanovnici Splita 3 dobili novi dječji park u Vrančićevoj

Park će uskoro dobiti i rasvjetu

Gradski kotar Split 3 već dvije godine ima inicijativu za izgradnju dječjeg parka u Vrančićevoj ulici. To je dosad bio jedini dio kotara bez sadržaja za djecu. Kako doznajemo od kotarskog čelnika kompletna realizacija ovog parka je pri samom kraju.


– U Vrančićevoj ulici smo već duže vrijeme planirali dječji park. Sve je bilo spriječeno vezano uz izmjene GUP-a, imali smo tu jednu nesretnu zgradu koja je tu trebala ići. Onda smo kada je bio GUP zatražili da se to ne prihvati i sada je otpalo. Ima već dvije godine je to trebalo biti izgrađeno. Postavljene su dječje sprave, a dobili smo suglasnost i od grafičke škole i jedne privatne parcele za izgradnju. To je bila jedina ulica na Splitu 3 koja nije imala takav sadržaj. Cijeli sustav s osvjetljenjem reflektorima će biti uskoro stavljen u funkciju. Na tom dijelu je puno djece, a nije bilo sadržaja za njih, pa smo kao kotar vršili dosta pritisaka za realizaciju projekta. – kazao nam je Stipe Čogelja predsjednik kotarskog vijeća Split 3.

Dodao je kako se u Vrančićevoj pokrenula i inicijativa u suradnji s nezavisnim gradskim vijećnikom Martinom Paukom o prenamjeni skladišta HNK-a u garažu za stanare.

– S Martinom Paukom smo pokrenuli i inicijativu da se skladište koje koristi HNK-a pretvori u garažu za stanare Vrančićeve. Tako da su nam to dva najvažnija projekta u Vrančićeva i ja se nadam da ćemo izaći kao pobjednici u tom dijelu. – zaključio je Čogelja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0