Nakon katastrofalnog požara u srpnju 2017. na istoku Splita, tamošnji eko sustav se potpuno poremetio. Poznato je da su izgorjela prostranstva borove i hrastove šume, makija i travnjaci. Stradale su brojne životinjske vrste, a nakon požara mnoge su vrste zauvijek izgubile svoja staništa.

I ŽIVOTINJE PATE NAKON POŽARA Tužna, preplašena i ozlijeđena lija tumara okolicom Splita, njeno je stanište spaljeno

Iako je pojave lisica bilo i prije spomenutog požara, nakon njega njihovo pojavljivanje u naseljenim dijelovima teritorija grada Splita postalo je znatno češće, osobito u istočnim dijelovima.

Lisice, koje su prije obitavale na padinama Mosora, glad je natjerala da se više približe naseljenom području. Zbog toga se povremeno događaju situacije kakve nam je danas opisala čitateljica iz Korešnice.

– Lisica se spušta među kuće i kolje kokoši. Zvala sam veterinara, lovce i ništa. Komunalci su rekli da to lovci mogu riješiti. Svi peru ruke od ovog problema. Problem se neće riješiti bez medija.

Tu ima djece, a ovo traje više od mjesec dana. Jedna lisica nonšalantno silazi među ljude i stvarno ne znamo što napraviti – poručila je zabrinuta žena.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime