STANOVNICI KOPILICE POZIVAJU NA RADNU AKCIJU Budi primjer, vodič za druge te uzmi stvar u svoje ruke!

Znači, ako imate volje i želje i nije Vam problem u neradnu nedjelju doći dati ruke u čišćenju okoliša, više ste nego dobrodošli


Stanovnici Kopilice pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu akciji uređenja okoliša Kopilice i tim putem barem malo pomognete u podizanju kvalitete života stanovnika Kopilice.


Budi primjer, vodič za druge te uzmi stvar u svoje ruke!, poručuju.

– Ovu nedjelju s početkom u 9 sati u Kopilici kod malonogometnog igrališta održat će se kvartovska akcija “Ljudi za kvart, kvart za ljude!“ Cilj akcije  unaprijeđenje je kvalitete života Splićana i uvođenje kulturno-društvenih sadržaja u zanemarene dijelove grada Splita. Ukratko, uređivat ćemo okoliš u Kopilici, – kazali su organizatori.

Inicijativu je pokrenula udruga Aktivist u suradnji s udrugom Permakultura Dalmacija.

– Znači, ako imate volje i želje i nije Vam problem u neradnu nedjelju (kako-kome) doći dati ruke u čišćenju okoliša, više ste nego dobrodošli.  Bit će nas oko trideset, ali pomoći nikad dosta.  Alata imamo, a ako ste u mogućnosti, ponesite osnovne stvari sa sobom: velike škare, kose, srpove, motike i lopate, kariole i eventualno radne rukavice.  Ne brinite, bit će ića’ i pića, a nešto ćete i naučiti jer ekipa iz Permakulture će održat radionicu o razvrstavanju otpada i o kompostiranju.

Ovo je prva akcija ovog tipa u Splitu, i drago nam je što je naša Kopilica izabrana kao pionirka projekta na kojem će se razrađivati djelovanje  i organizacija uređenja, kako bi se kasnije lakše mogla primjeniti na ostale zanemarene površine grada Splita, – kazali su.

Akcija je dio projekta “Gradimo Dom zajedno“ čiju organizaciju potpisuje Platforma Doma mladih, a projekt je sufinancirala Europska Unija putem Europskog socijialnog fonda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime