STANOVNICI HERCEGOVAČKE U STRAHU “Netko nam puca na životinje, pitanje je vremena kad će zapucati na djecu”

Splićanki su pred kućnim pragom upucali mačka u glavu

Stanovnica Hercegovačke ulice iz Splita je u nedjelju doživjela nešto od čega strahuje svaki vlasnik kućnog ljubimca. Dok je bila u kući, njen mačak i druge životinje su ostale u ograđenom dvoru. U jednom trenutku je mačak ušao u kuću i sklupčao se na svoje mjesto, bolno “plačući”. Prestrašena vlasnica ga je pregledala i shvatila da ima ozljedu glave, a kako ima psa i drugu mačku, pretpostavila je da je slučajno ozlijeđen u igri. U ponedjeljak ga je odvela kod veterinara, gdje je uslijedio pravi šok.


– Veterinar je rekao da mi je mačak upucan u glavu. Neka seljačina mi je ciljala puškom u dvor da usmrti najpitomijeg mačka u kvartu. Mogao je tako upucati mene ili neko dijete. – kaže naša sugovornica i dodaje kako se radi o kućnom mačku, koji ne luta naokolo.

– Ne puštam ga van jer je ulica u kojoj živim jako prometna. Kastriran je i nalazi se u ograđenom dvoru. Ne udaljava se od kuće. Ide sa mnom u šetnje kao mali pas i nikad ne ide van bez mene. – kaže naša sugovornica.

Mačak je srećom preživio ovaj, kako ga drugačije nazvati nego, pokušaj ubojstva. Komadić metka iz, najvjerojatnije, zračne puške mu je ostao u prostoru između oka i lubanje, ali zasad nema potrebe za operacijom. Oporavlja se kod kuće, a vlasnica se boji ponovno ga pustiti u dvor, da osoba koja je ovo učinila ne dođe dovršiti posao.

“Sutra to može biti nečije dijete”

Najgore je, kaže, što se više nitko ne osjeća sigurno.

– Ako je osoba sposobna upucati ovako mirnu i umiljatu životinju koja nikome ne radi probleme, tko kaže da jednog dana neće upucati mene, nekoga od susjeda ili djecu. – kaže.


Cijeli slučaj je prijavila policiji, gdje su joj rekli da će odmah izaći na teren, jer namjerno ozlijeđivanje životinja shvaćaju jako ozbiljno. To nam je potvrdila i glasnogovorica PU splitsko – dalmatinske, Ana Čepić.

– Vlasnica mačka je prijavila ovaj događaj i trenutno provodimo kriminalističko istraživanje. Na svu sreću, mačak nije uginuo, ali bez obzira, ozljeđivanje životinje je i dalje kazneno djelo, zato ćemo poduzeti sve radnje da se utvrde sve činjenice ovog događaja. – kaže Čepić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0