Stanari Kile zgroženi prijedlogom proračuna: “Novca za izgradnju pristupne ceste nema. Grade, gdje su pare?”

"Ukrali ste nam cestu", poručili su stanari gradskim vlastima

Stanari Kile jutros su na POS-ove zgrade razvili transparent s porukom “Ukrali ste nam cestu”.


Podsjetnik je to gradskim vijećnicima da u prijedlogu proračuna za koji će sutra glasati nije ostavljen potreban novac za planiranu izgradnju pristupnih cesta za POS. U proračunu za 2020. godinu je, naime, za radove procijenjene na oko 16 milijuna kuna ostavljeno tek 4,3 milijuna.

“Na sastanku u Banovini su nam prešutjeli o rebalansu”

Već u studenom, rebalansom proračuna, novac za Put Vrborana prenamijenjen je, a za izgradnju ceste ostavljeno je tek 2.5 milijuna kuna, što čudi s obzirom da je u isto vrijeme u tijeku bio natječaj za izvođača radova čija je vrijednost procijenjena na 12 milijuna kuna. Stanari se s pravom pitaju je li novca ikad bilo.

– Natječaj za izvođača je prije nekoliko dana poništen i treći put, sve zbog žalbi gradskog koncesionara, već se godinu dana oteže s tim postupkom. Na sastanku u Banovini održanom početkom prosinca, znači nakon rebalansa, nisu nas upozorili da novca nema. Sad nam kao privremeno rješenje nude uređenje jednosmjerne ulice za što su predvidili 800 tisuća kuna u prijedlogu proračuna za 2020. godinu, ali na to nećemo pristati – govore nam nezadovoljni stanari. Protiv privremenog rješenja pokrenuli su i peticiju koju je u samo nekoliko dana potpisalo oko 150 stanara.

Stanari najavljuju prosvjede

Napominju da im je strpljenje pri kraju.


– Više to ne možemo trpjeti. Ne zanima nas politika, ne zanimaju nas privremena rješenja, zanima nas samo da dobijemo adekvatnu dvosmjernu cestu. Ne zanima nas ni gdje su novci, zanima nas samo da se odabere izvođač i krene s izgradnjom – kažu.

Ukoliko se u proračunu za 2020. godinu ipak ne osiguraju sredstva za izgradnju pristupnih cesta, najavljuju nove prosvjede i kažu, ovaj put neće olako odustati, prosvjedovat će na tjednoj bazi.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

  1. Svaki dan bi ja strajka pa da vidin,,,,da ja ne placan vodu ,struju itd ,,,svi politicari su govna,,samo misle na svoju guzicu,,,,bitno da su oni napravili jos par zgrad na kili,,nema veze sta nema igralista,,,po mojem bi i bazen napravili,,a ne samo igralište.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime