ŠTAKORI U SPLITU Jedan se toliko udomaćio da je pozirao na zidiću uz nogostup kojim prolaze djeca

Na zidiću uz nogostup u Mosećkoj ulici na Kmanu štakor je bezbrižno pozirao pokazuju ći da se uopće ne plaši ljudi

Nekoliko posljednjih tjedana stanovnici Kmana pričaju kako viđaju sve više štakora, ne samo oko kanti za smeće, već i u blizini ulaza u kuće, kao i po uređenim vrtovima i voćnjacima.


No, prije dvije večeri, u četvrtak oko 20 sati i 50 minuta jedan je stanovnik ovog splitskog gradskog kotara snimio velikog štakora na zidiću uz nogostup u Mosećkoj ulici. Zidić dijeli nogostup i vrt u kojem je uređen prostor za dječju igru, i nema nikakvog otpada.
Ono što je posebno zabrinjavajuće što se štakor nije uopće uplašio?!

– Preko oka sam vidio da se nešto nalazi na zidiću. Okrenuo sam se i ugledao velikog štakora kako mirno stoji. Uslikao sam ga mobitelom izdaleka, a štakor nije ni trznuo. Onda sam se približio na dvadesetak centimetara i nastavio snimati. Gledao me, čak se malo i namještao, ali nije utekao. Tek kad sam ga prestao snimati i malo se udaljio, onda je štakor krenuo dalje ovim zidićem uz nogostup, kojim svakodnevno prolaze tisuće pješaka – kaže nam ovaj stanovnik Kmana.

Kaže nam da je zabrinjavajuće da se štakor očito toliko udomaćio da se uopće nije plašio. Štoviše, imao je osjećaj da je bezbrižno pozirao.

Kažimo i da se ovim nogostupom u Mosećkoj ulici svakodnevno kreće i stotinje učenika koji pohađaju Osnovnu školu Kman – Kocunar, ali i majke s malom djecom, od kojih mnoga i u kolicima, na putu do uređenog parka.

Stoga, stanovnicima savjetujemo oprez. Ovo je prvi veliki dokaz da štakori bezbrižno caruju splitskim ulicama, i uopće se na plaće. Dakako, nadležni u Komunalnom redarstvu i Cianu bi sigurno kazali da se redovito provode deratizacije. Ali, odakle onda toliko štakora, a sada i onih koji se uopće ne plaše ljudi?!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime