SRAMOTNE SCENE NA SPLITSKIM ULICAMA Društvenim mrežama kruži snimka tučnjave maloljetnica dok njihovi vršnjaci navijaju

Šokantano ponašanje maloljetnika

Šokantni prizori maloljetničkog nasilja među splitskim učenicima kruže društvenim mrežama. Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko snimki i fotografija tučnjave dvije učenice dok stotinjak njihovih vršnjaka sve to promatra i navija.


Tučnjava se dogodila u Ličkoj ulici, u neposrednoj blizini splitske Policijske uprave.

– Nešto iza 13 sati zaprimili smo dojavu da se u Ličkoj ulici okupilo više mlađih osoba. Međutim policijski službenici prilikom dolaska nisu niti zatekli, niti su dobili informacije da je tu bilo ikakvog protupravnog ponašanja. Mi smo naknadno došli u posjed snimki tučnjave. U odnosu na taj događaj provodimo kriminalističko istraživanje da bi utvrdili identitet sudionika događaja i dalje slijedom toga ćemo poduzimati daljnje radnje. U ovom sad trenutku utvrđujemo tko je sve sudjelovao i okolnosti događaja te ćemo naknadno utvrditi odgovornosti sudionika i podnijeti prijave. Za sada nemamo nikakvih drugih informacija. – kazali su nam iz policije.

Ovakvi sramotni događaji na ulicama Splita naišli su na osudu svih, a kako doznajemo u srednjim školama se godinama provode preventivni programi u svrhu suzbijanja maloljetničkog nasilja. Policija svake godine u školama održi niz predavanja te reagira na svaki događaj preventivno.

Tučnjave dogovaraju i objavljuju na društvenim mrežama

Prilikom surfanja po društvenim mrežama uvidjeli smo niz stranica koje se tiču tučnjave na kojima se objavljuju snimke, fotografije tučnjava te se čak i dogovaraju tučnjave. Iz policije nam kažu da svaku informaciju od značaja s društvenih mreža poput i ove o zakazanoj tučnjavi provjerava te da znaju za takve stranice i redovito ih provjeravaju koliko im mogućnosti dozvole. Pozivaju sve građane da svaku takvu informaciju odmah prenesu policiji.

– Društvene mreže su nešto što je preširoko i policija ne može svaku stvar do kraja iskontrolirati, ali definitivno da svaku stranicu koju uočite koja poziva na nasilje bez odgode prijavi policiji. Tako da pošalju obavijest mailom ili da nazovu na besplatni broj 192, a mi ćemo poduzeti sve kako bi to spriječili. – poručuju iz policije.Roditelji zabrinuti

Ovaj događaj šokirao je sve, a pogotovo roditelje srednjoškolaca. Adolescentsko ponašanje podložno je promjenama, a adolescenti se često žele dokazivati društvu kroz opasne stvari. Niz je socioloških devijacija kojima se adolescenti koriste da bi se “dokazali” u društvu od konzumiranja alkohola, cigareta, droga i ostalih štetnih stvari po njihovo zdravlje. Jedna od takvih je i tučnjava, kojom nitko ne dobiva ništa osim batina i modrica.

Pojavom društvenih mreža pojavio se i trend snimanja tučnjava. Taj trend nije započeo jučer, on je tu još od začetka prvih društvenih mreža i mobitela s kamerom. Međutim, na trebalo bi se raditi više na suzbijanju takvih trendova, da se ne pojave ni kao statistička greška.U nizu zabrinutih roditelja, naišli smo na status majke srednjoškolca koja želi i druge roditelje upozoriti o “trendovima” među njihovom djecom. Status prenosimo u cijelosti.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/martina.radanovic.311/posts/158483098271023?pnref=story” bottom=”30″]

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0