SRAMOTA; NISU DUGO IZDRŽALI Prve devastacije pojedinih novih Prometovih autobusa

U Split su stigli početkom mjeseca rujna


Početkom mjeseca rujna, splitskom Prometu isporučena su 34 nova autobusa. Radilo se o 20 zglobna i 14 solo gradskih niskopodnih autobusa vrijednih 73,9 milijuna kuna, a na ovaj način se ujedno željelo potaknuti veći broj građana da koriste javni prijevoz u gradu Splitu i okolici.


Nažalost, počeli su se događati prvi slučajevi devastacije novih autobusa koji su plaćeni novcem poreznih obveznika.  Dva mjeseca nakon, svjedoci smo kako su autobusi već uništeni; išarani i ‘pokidanih’ sjedala.

– Autobusi su naši i zajednički, kako smo i rekli prije dva mjeseca. Dogodila su se oštećenja koja ćemo sada sanirati ali to nije način na koji se stvari trebaju odvijati. Ponavljam, to nisu autobusi Prometa već suvlasništvo sviju onih koji ih koriste i bilo bi dobro kada bi svi poveli računa o njihovom korištenju i čuvanju, – kazao je direktor Prometa, Miroslav Delić.

Upitali smo Delića postoji li možda u novim autobusima ikakva sigurnosna mjera, kamere koje bi snimile počinitelja– Teško je imati sigurnosne mjere kada su u pitanju određeni pojedinci. Ovo su autobusi koji podižu stupanj sigurnosti i putnika i vozača, imaju antivandalske kabine koje pružaju zaštitu vozaču da ne bude napada za vrijeme vožnje, imaju određene sustave pa će tako putem ‘ticketinga’ doći određene dojave o specifičnim situacijama. Ali teško će kamere pomoći u ovome jer to su pojedinci koji rade ovakve stvari i prikivaju se. Bitno je još jednom napomenuti svim građanima da ovo nisu autobusi Prometa, ovo su autobusi svih građana Splita i okolice, dakle na svim područjima na kojima mi vozimo i normalno je da očekujemo da se sukladno tome svi i ponašaju; da čuvaju svoje vlasništvo, – istaknuo je Delić.

POVEZANI SADRŽAJ

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime