Čini se da je i Gradu prekipjelo kada je u pitanju stanje čistoće na javnim površinama.

Ove subote će se pet do podne simbolično na Splitu 3 (Ul. Ruđera Boškovića, plato ispred PBZ banke) obilježiti početak akcije “Čist Grad = Čist Obraz!”.

O akciji će govoriti gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima zaduženima za održavanje čistoće i reda u gradu.

Grad je početak akcije najavio strip-plakatom na kojem superjunak “ŠkoFaca u zelenom odijelu s oznakom “ST” na prsima građane upozorava na loše navike poput odlaganja otpada na javnim površinama, nekupljenja izmeta za vlastitim kućnim ljubimcima ili šaranja fasada.

Uslijedili su zanimljivi komentari.

Ovi škoFaca bi prvo triba izvuć uši komunalnim redarima. Samo oko Banovine. Od smeća, ispilanih stupića, divljeg ulaza u kružni tok, frižidera trafika. Vožnje po Zapadnoj (Boat show). Treba vama više od ovog lika” – glasi jedan od komentara.

Bez obzira na razumljivo “grintanje” Splićana na ovu temu, jer i sami gotovo na dnevnoj bazi pišemo o primjerima građanske neodgovornosti kada je u pitanju odlaganje otpada na javnim površinama, raduje činjenica da je Grad prepoznao trenutak i eskaliranje ovog problema. Nadamo se da “ŠkoFaca” neće ostati lik iz bajke nego da će zaista dovesti do pomaka na bolje. Makar i šibom!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime