Tonći Blažević (HSLS) je na splitskom Gradskom vijeću pitao oko stanja u Sportskom centru Pricviće, odnosno u HNK Mosor na splitskom Gradskom vijeću.

– Svi smo upoznati s problematikom korištenja nogometnog igrališta“ Pricviće“ u Žrnovnici. Što je Grad konkretno učinio da NK Mosor dobije pravo na korištenje termina u sklopu Pricvića?

Svima je poznato da se prostor iznajmljuje drugim sportskim društvima (druga momčad NK Osijek, ŽNK Split, norveška mlada reprezentacija). NK Adriatic je bio i domaćin na terenima u Pricviću. Nek je i bio, ali zašto domicilni klub ne može ni termine dobiti?

Svi smo bili svjedoci “referenduma” prilikom odigravanja utakmice “Mosor – Mosor”, kojim su stanovnici Žrnovnice jasno pokazali što misle o sadašnjem stanju.

Molim navedite razloge koji onemogućuju korištenje Pricvića nogometašima NK Mosor. Ili se samo radi o samovolji lokalnog šerifa?Molim dostavljanje izlista svih davanja prema HNK Mosor od strane Grada i Splitskog saveza športova u proteklih 14. godina. Od tada ne postoji pravovaljani ugovor za korištenje Pricvića – rekao je Blažević.

– Radi se o tome da je istupanjem domicilnog kluba iz natjecanja osnovan novi NK Mosor Žrnovnica. Oba kluba se natječu u 2. ŽNL Jug. Morao je prijaviti teren na kojem igra, prijavio je teren u Srinjinama.

Što se tiče situacije koja je dovela do svega ovoga, radi se o tome da je HNK Mosor ima dugogodišnji spor. Ove godine je dobivena presuda da je Grad vlasnik. Sada je stigla nova tužba oko ulaganja. Moramo pričekati do kraja procesa.

Moj stav je poznat. Nije pametno da jedno malo mjesto ima dva nogometna kluba što je neisplativo u bilo kojem obliku. Kao grad smo uputili poziv za ulazak u posjed, što nismo uspjeli. Dugoročno je cilj da imamo jedan stabilan klub da u njega budu uključeni svi koji to žele. Bit će to trnovit put, trebat će nam više strpljenja – kazao je Mate Omazić.

– Previše je šerifskih “požara” u gradu. Samo se sjetite situacije s Jedriličarskim klubom Zenta. Građani bi trebali osjetiti da svi imaju jednaka prava – kazao je Balević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime