SPLITSKO GRADSKO VIJEĆE Poništen pravorijek arbitraže oko Spaladium Arene, vijećnici neće raspravljati o sporu s dr. Kneževićem oko TTTS-a

Na sjednici vijeća nema Željka Keruma (HGS), Tonća Blaževića (HSLS) i Ante Bradarića Šljuje (MOST)


Stranka Pametno na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća zatražila je da se kao točka dnevnog reda uvrsti izvješće o obvezi Grada Splita koja je nastala u sporu s g. Kneževićem i ostalima, u slučaju TTTS-a.


Iz gradske službe moglo se čuti mišljenje da se točka ne može uvrstiti u dnevni red zbog pravila o tajnosti postupka i GDPR-a.

S tim se ne slaže stranka Pametno.

– Želimo čuti što je posrijedi, očekujemo objašnjenja za vijećnike. Točka može biti zatvorena za javnost, tražimo minimum minimuma. To neće utjecati na postupak – rekao je Jakov Prkić nakon čega je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić zatražio stanku i usuglašavanje klubova stranaka.

Nakon pauze gradonačelnik Andro Krstulović Opara zatražio je da vijećnici odbiju prijedlog da se ova točka uvrsti u dnevni red, odnosno povuče prijedlog uvrštavanja u dnevni red.

– Čuli ste pravnu službu i odvjetnike jer svaka buduća rasprava bi doprinijela nepotrebnom politiziranju dok se postupak vodi ispred pravosudnih tijela, rasprava bi izvršila pritisak na pravosuđe i u ovo predizborno vrijeme ne bi trebali koristiti temu za političke poene – kazao je Andro Krstulović Opara.Marijana Puljak rekla je da ostaje pri svome zahtjevu da se točka uvrsti u dnevni red.

– Na sastanku nisu bili svi klubovi i zahtijevamo da točku stavimo na glasovanje – kazala je Puljak.

Goran Kotur naglasio je da bi vijećnici trebali biti dovoljno zreli da se ne napravi šteta gradu.

– Gradski vijećnici imaju pravo na informaciju, a preglasavanje bi ovdje poslalo pogrešnu poruku – rekao je Kotur.

Zoričić je podsjetio da je gradonačelnik oko ovog pitanja sazvao pravni tim koji su savjetovali da se ne ide javno s ovim procesom.

– Želim da mediji znaju da su nam pravni stručnjaci savjetovali da se o ovome ne raspravlja. Već ste sada svojim stavom nanijeli štetu – rekao je Ante Zoričić, obraćajući se Puljak.

Martin Pauk je podržao Zoričića.

– Oni koji potenciraju ove teme rade štete. Ni ja nisam bio na sastanku klubova, ali je bio predstavnik. Na tim sastancima pravni stručnjaci su nam rekli da je nepotrebno da se tema politizira i radi pritisak na pravosuđe – rekao je Petar Škorić.

– Ne tražimo spis, tražimo 10 rečenica – dodao je Prkić.

Ante Čikotić (MOST) je rekao se nada da će naručena revizija utvrditi povijesni kontekst.

– Na primjeru Lore vidimo da stvari idu u dobrom smjeru zahvaljujući predanosti pojedinaca.

Vijećnici nisu izglasali uvrštavanje ove točke u dnevni red, takvih je bilo samo 9.

Inače, na samom početku sjednice, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić je čestitao Dejanu Kružiću i Krunu Peronji zbog novosti vezanih uz Spaladium Arenu.

– Postigli su da se poništi pravorijek arbitraže oko Spaladium Arene. Znamo da to nije kraj, ali je prvi pozitivan pomak, čestitam im i zahvaljujem – kazao je Stanišić.

Na sjednici vijeća nema Željka Keruma (HGS), Tonća Blaževića (HSLS) i Ante Bradarića Šljuje (MOST).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime