Osam sati od početka današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća na red je došla glavna točna dnevnog reda – proračun Grada za 2019.

Prijedlog proračuna predstavila je pročelnik Dragan Brtan, a potom je riječ uzeo gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Ustvrdio je da je predloženi proračun poticajan, razvojan i strateški orijentiran. Kao dokaze da se Split budi naveo je investicije, infrastrukturne projekte, najavu Tehnološkog centra, sanaciju Karepovca, rješavanje pitanja vodovoda na istoku Splita.

Od važnijih stavki spomenuo je investicije u škole, uređenje Žnjana, nabavku novih autobusa, razvoj održivog turizma, a sve kroz kreativnu industriju i europske fondove.

– Jako smo zagrizli, ako treba prigrist ćemo, zubi će pucati, ali stati nećemo – bio je odlučan gradonačelnik. Dodao je da je Split u zaostatku cijelo jedno desetljeće u odnosu na druge gradove i da hvata vlak koji juri pored njega.

– Pozivam vijećnike da dokument sagledaju cjelovito i donesu odluku odgovorno i da se omogući rast grada na korist našoj dici – završne su riječi gradonačelnika koji je vijećnicima prezentirao proračun na video zidu, a prezentaciju možete vidjeti ovdje:

proracun-split2019

Vijećnici su s 20 glasova ZA i 9 protiv (Pametno, MOST, SDP) prihvatili proračun Grada Splita za 2019. godinu u visini od 1.1 milijardu kuna. Podsjetimo tek su vrlo rijetki amandmani oporbe prihvaćeni. Pametno je imalo 20 amandmana od kojih je prihvaćen jedan, MOST je imao 43 amandmana od kojih je prošao 1. SDP je predložio 23 amandmana od kojih nije prihvaćen nijedan.

Sjednica je završena oko 20 sati, a 14 točaka dnevnog reda prebačeno je za četvrtak kada će se održati teamatska sjednica na temu predškolskog odgoja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime