Splitski zoološki vrt ponovno otvorio vrata za posjetitelje

Marjan je osim zoološkog vrta bogatiji i za jedinstvenu magareću stazu

Nakon tri godine od zatvaranja, splitski zoološki vrt na Marjanu opet je otvorio vrata za posjetitelje. Za sada imaju magarce, ovce i ponije kao dio edukativnog centara. Marjan je osim zoološkog vrta bogatiji i za jedinstvenu magareću stazu, piše HRT.


Za početak Zoo vrt bit će edukativni centar s tradicijskim pasminama domaćih životinja, koji ima obrazovni sadržaj namijenjen prvenstveno vrtićima, školama te osobama s posebnim potrebama, kao i volonterima koji žele pomoći u razvoju ovog projekta.

Svaki dan od 11 do 14 sati građani mogu doći volontirati u edukativnom centru, mogu doći raditi sa životinjama, što znači da će moći čak posvojiti jednog magarca, najavio je Hrvoje Cokarić, voditelj projekta Marjanska magareća staza.

– Split je također dobio i novu turističku ponudu – jedinstvenu Marjansku magareću stazu. Ovog puta nudimo turističku četvorosatnu šetnju, gdje se mogu dobiti informacije o magarcima, ali i Marjanu – ističe Cokarić.

Ova staza zamišljena je kao turistička tura od 7 kilometara. Kreće se iz Varoša, preko Vidilice, Marangunićeva šetališta i Marjanskog puta do Zoološkog vrta, piše HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime