Ante Jukić (HDZ) postavio je vijećničko pitanje na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća vezano uz vodovod u Sitnom i Žrnovnici.

– Nema konkretnog rješenja problema, ima li se šanse da se rekonstrukcijom sredi tamošnji stari vodovod i da istočna naselja napokon dobiju normalnu opskrbu vodom?

Odgovorio je splitski dogradnonačelnik Nino Vela.

– Ima šanse! Grad Split je nezaodovoljan sadašnjim stanjem. To su bili autonomni vodovodi koji su funkcionirali izvan sustava. Davno su izgrađeni i nije se to pratilo na način kako je danas potrebno tretirati vodovodnu mrežu.

Imali smo niz sastanaka sa Vodovodom i kanalizacijom, predstavnicima Žrnovnice i Srinjina. ViK će te vodovode prezeti u smislu kontrole i održavanja, a Grad će izdvojiti srestva da se postojeći sustav digne na zdovodoljavajuću razinu dok ovo područje u sljedećem 5-godišnjem razdoblju ne dobije novu vodovodnu mrežu.

Posjećam da su pred nama dva velika projekta Aglomeracije i tu su predviđena jako velika sredstva. Vrijednost projekata je preko milijardu kuna. Tada bi dobili dobili konačno riješenje za područja Splita, Kaštela, Solina i Trogira.

Nezaodovoljni smo sadašnjim stanjem, odlučili smo preko VIK-a staviti u bolju tehničku razinu postojeći sustav u Žrnovnici, Srinjinama i Sitno da bi ljudi imali bolju vodoopskrbu u tom području. U proračunu za 2019. za rekonstrukciju u Žrnovnici i Sitnom predviđeno je 3 miljuna i 250 tisuća kuna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime