Vlasnici i ljubitelji životinja iz centra grada su u šoku. Prije koji dan netko je u Bribirskoj ulici bacio otrov. Jedna mačka je pronađena mrtva, dok su još dvije uspjela preživjeti, ali se i dalje bore. I nije prvi put da netko (za sada) nepoznat čini takve stvari.

Kako nam je potvrdila jedna čitateljica (podaci poznati redakciji) i ranije se znalo događati da netko baci otrov, karakteristične plave boje, pa se ljudi boje puštati mace van, a i sa psima su na oprezu. Međutim, nastradale su ulične mace koje stanari hrane.
O svemu je obaviještena i policija, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem da se nađe počinitelja.
“U nedjelju smo imali trovanje maca u Bribirskoj. Jedna maca je uginula, jedna je hitno išla u veterinara i uspjela se zasad izvući, ne znamo hoće li imati posljedice. U utorak je još jedna maca otrovana, počele su joj se tresti noge, ići slina na usta, nismo je nikako mogli izvući pa smo pozvali vatrogasce. Došli su i pomogli su nam, odveli smo ga veterinaru, riječ je o odraslom, jakom mačku koji se uspio izvući i u puno je boljem stanju nego ovaj mali od 5 mjeseci”, kaže nam čitateljica.
Policija je uzela uzorak otrova, a kako nam je sugovornica kazala, mogao bi biti – pužomor. Bačen je, ne samo na javnu površinu već i na privatno vlasništvo gdje borave mace koje stanari hrane.
“Zaprimili smo 5.10. dojavu da je u Bribirskoj ulici pronađena mrtva mačka i da se sumnja na trovanje. Provodi se kriminalističko israživanje”, kazao nam je Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime