Tek što su ugostitelji “prodisali” ovo ljeto, nakon prvog vala korone, drugi dio kolovoza mnogima je donio neželjeni scenarij u vidu pada prometa. Među njima je i vlasnik kafića u splitskom kvartu Trstenik. No u njegovom slučaju nije mu toliko naštetila opća situacija vezana uz koronu, nego – zlonamjerne priče zasad nepoznatih pojedinaca.

 

Naime, netko je u kvartu pustio “patku” da je njegov kafić žarište zaraze i zbog toga mu je promet posljednjih dana u drastičnom padu. Zvao je policiju koja je nemoćna kada su u pitanju ovakvi tračevi, stoga se obratio medijima u namjeri da ispriča svoju stranu priče.

– Za vrijeme prvog vala korone bio sam zatvoren, država mi ništa nije dala. Ta 53 dana iskoristio sam za renoviranje prostora, a krenuli smo prvi dan kada je to bilo dozvoljeno. Počelo je skromno, osobito prvih 15 dana, no sve je to prošlo i promet se vratio.

Međutim, u posljednje vrijeme, kada su brojke ponovno počele značajno rasti, osjetio sam pad prometa. Ne toliko financijski, koliko mi se smanjio broj prodanih kava, doslovno 50 posto. Doduše još od prvog vala dio starijih gostiju mi se nije vratio jer su isprepadani i to mi je posve razumljivo.

Tada sam primijetio da neke bake idu u druge kafiće što mi je bio dokaz da nije posrijedi “opći” strah od korone. Čak sam pomislio radi li mi konobarica kavu kako treba, no ona to radi perfektno – govori nam ugostitelj čiji su podaci poznati redakciji.

Kako kaže, nedavno je susreo susjeda koji mu je rekao da se po kvartu priča da je čovjek koji je pozitivan na koronu bio u njegovom kafiću i da je zarazio 5-6 ljudi.

– Ta priča traje već 7 dana i nemam nikakvog lijeka protiv takvih lažnih priča. Naglašavam da se takvo što nije dogodilo u mome kafiću, nikada me nitko iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo nije kontaktirao. U kafiću pazimo na higijenu, na razmak te ne mogu zaključiti ništa drugo nego da je ta lažna priča puštena zlonamjerno i da zbog toga trpim veliku štetu – kaže nam očajni ugostitelj koji apelira na ljude da ne vjeruju svemu što čuju i poručuje da je, baš kao i uvijek, njegov kafić potpuno siguran za posjetitelje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime