Stotine splitskih studenata okupilo se u srijedu navečer na spontanom druženju ispred Kampusa.

Kako je događaj izazvao velik medijski odjek, nekoliko studenata nam je ispričalo što se događalo tijekom večeri.

ŠTO SE DOGAĐALO SINOĆ NA SPLITSKOM KAMPUSU? Policija prisilno privela dvojicu mladića, oba su bila pijana

“Okupljanje je trebalo biti na Kampusu, u blizini klupa menze, ali su tamo već bili policajci. Stiglo ih je 30-40 s devet vozila.

Kako su oni tamo stajali, prebacili smo se svi na “Građevinu”. Kada smo se tamo premjestili, već smo zatekli “milijun” ljudi tamo!

Od tada je možda prošlo dodatnih sat vremena kada je policija stigla i tu, nakon čega smo se kolektivno premjestili na splitski FESB – priča nam jedan od sudionika jučerašnjeg druženja.

Kako se može vidjeti na snimkama, druženje se odvijalo bez bilo kakvog fizičkog distanciranja, nisu se nosile zaštitna maske. Je li ovo pravi bunt splitskih studenata protiv aktualnim epidemioloških mjera, zaključite sami.

Posjetimo, policija je ispred Kampusa stigla zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. Dva su studenta privedena, oba su bila u alkoholiziranom stanju.

Događaj su nam detaljno opisali u PU splitsko-dalmatinskoj.

“Policijski službenici su izišli na mjesto događaja i upozorili zatečene koji su se udaljili.

Nedugo potom ponovno je primljena dojava kako se galami i viče, te su policijski službenici zatekli u remećenju javnog reda i mira 20-godišnjaka koji se oglušio na upozorenja policijskih službenika te ih prilikom postupanja vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog utvrđene alkoholiziranosti” – navodi se u odgovoru.

Policija je također postupala i prema 19-godišnjaku koji je, kako navode, također u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir te je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja.

“Protiv obojice slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno Zakonu o narušavanju javnog reda i mira i to protiv 20-godišnjaka za čl. 17. a protiv 19-godišnjaka temeljem čl.13. navedenog Zakona.

Obzirom da su tijekom posljednjeg razdoblja zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na ovom području, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, a posebno u večernjim satima” – stoji u odgovoru splitske policije na naš upit.


Moja reakcija na članak je...
Vau
257
Haha
31
Hagić
21
Hmmm
13
Plač
16
Grrr
67
Molim?
27

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime